Milyen kisemlőst válasszak?
Kitaláltam, hogy szülinapomra valamilyen kisemlőst kérek.
Igazából már letettem voksomat a hörcsög mellé, de azért ki kérem a ti véleményeteket is. A hörcsögön kívül milyen kisemlőst ajánlotok még? Ha ti is a hörcsög mellett vagytok, akkor melyik fajtát javasoljátok? Köszönöm előre is a válaszokat!
Olyan nagy különbség nincs a hörcsögök közt. Egyébként jó választás, nincs velük sok gond. Viszont amit sok helyen nem írnak, az az, hogy nagyon szeretnek kiszökni a ketrecből. Nekem aranyhörcsögöm volt (ez még nagyobb is mint pl. a dzsungáriai) de egyik nap azt vettem észre, hogy szétfeszítve a hörcsögketrec rácsot már félúton volt beszorulva a rács között. Ismerősöm a terráriumba tette, ott viszont a futókerekének a tetejére sikerült felmásznia és onnan már elérve a terrárium szélét, kiszöknie. Tehát figyelni kell, hogy megfelelő helye legyen, ahonnan nem tud meglógni :)
Ha állatkereskedésben veszek, akkor mikor kiválasztod az állatkát, előtte rakd be a kezed és figyeld, hogy viselkedik. Az a jo, ha kíváncsian odamegy hozzád és azt is megengedi hogy kézbe vedd. Viszont ha fél az embertől, esetleg megharap, akkor azt jelenti, hogy nem sokat foglalkoztak vele eddig és valószínű, hogy otthon sem tudod már teljesen megszelídíteni.
És figyelj arra, hogy ne felnőtt példányt vegyél. Van hogy úgy vesznek hörcsögöt, hogy annak pár nap múlva kölykei lesznek és nem mindenki örül plusz 5-7 hörcsögnek (akik ráadásul beltenyészetből születtek).
Azt is nézd, hogy egészséges legyen a hörcsög, ha hiányos a szőrzete, vagy sebes, az utalhat arra is, hogy összeverekedett a társaival, de betegség jele is lehet.
Szerintem is nagyon jó ötlet a malacka. Viszont kettőt nem fogok venni. De sokat törődök meg játszok vele meg minden:D
Én úgy hallottam h a tengerimalacok imádnak játszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!