Mennyibe kerül 1 tengerimalac eltartása havonta? (kaja, széna, alom, stb? ) És, hogy mennyire büdöset tud csinálni? :D Milyen gyakran kellene takarítani?
Mindenképp kettőt vegyél, és lehetőleg azonos neműt. Ezt a ketrecet ajánlom, nekem is ilyenben laknak, és nagyon szeretik: [link] Kell alájuk forgács mindenképp. Én a forgács alá Biolux macskaalmot is szoktam rakni,így jobban semlegesíti a szagokat, bár nem nagyon szokott szaguk lenni, mert rendesen vannak takarítva. 3-4 naponta szoktam őket takarítani. Kell nekik golyós itató, vagy tál (de én a golyósat ajánlom, mert nem tudják kiborítani belőle a vizet), ezenkívül szénatartó, házikó ahová elbújhat. Lehet nekik függőágyat is berakni, szokták szeretni, de a kalitkába akár emeletet is lehet csinálni.Enyémeknek is van, és elég sokszor vannak fent, mindig felugranak. Nagyon fontos, hogy széna mindig legyen előttük. Tápot is kell nekik adni. Ajánlom a Versele Laga Cavia Completet, vagy Versele Laga Cavia Prot. Nekem hetente 1.200 Ft az alom+forgács, igaz nekem 4 malacom van, uh neked nem lesz ennyi szeritem, plusz a tápok még egy ezres kb., no meg az uborka, alma, répa, nagyon ritkán jégsaláta, narancs meg ilyenek.... Most télen elég borsos ára van ezeknek, hetente kb. erre is elmegy vagy 3-5.000 Ft. Van egy nagyon jó oldal, itt szinte minden megtalálsz a malackákról: www.gemon.ro
Remélem nagyjából tudtam segíteni. :)
Nekem 2 lány malacom van,én fapelletet és forgácsot használok alomnak,az elég drága,plusz a táp,a széna se olcsó,plusz a zöldség-gyümölcs...Havi 4000-be biztos benne vannak...Nekem nem büdösek,persze ha nincs időben takaritva,akkor érezni,heti 1-2x illik kitakaritani,ahol nagyon pisis,ott gyakrabban,főleg a sarkokban. Én Versele táppal etetek,yukka kivonatos,ami csökkenti a pisi szagát,tényleg bevált :) A kakájuk egyáltalán nem büdös.
100-as ketrec 8-10000 körül van,de 2 azonos nemű malacot kell venned,egyedül begolyózik szegény..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!