Mennyi idő alatt végeznek a hörcsöggel a bolhák?
Lécci segítsetek az én hörim is bolhás és még nem tudtam szert venni mennyi ideig bírja ki?? most már nagyon vakarózik holnap megyek venni szert avyg mit ajánlotok?? lécci segítsetek h mi jó aranyhörcsögnek a bolha ellen!Több tippet is írjatok ami tuti biztos!Köszi:)
nagyon aggódom érte már többször sírtam mert félek h elveszítem:(
hm hat en felhivnek a helyedben egy allatpatikat, hogy mit ajanlanak.
Ha beutod a google-ba, hogy allatpatika biztos dob valami megoldast szammal egyutt.
Probald meg megfurdetni, prsze ne usztasd meg, csak egy kis enyhe zuhany es vigyazz a pofijara meg ra.
A bolhak nem csipik a vizet szerintem. Hatha kimegy belole egy-ketto
Szia! Sajnos nincs épkézláb ötletem, de utánanéztem egy kicsit, és ezeket találtam. Hátha segít valamiben:
A hörcsögbetegségek további nagy csoportját a bőrelváltozások alkotják. Tünetei lehetnek a viszketés miatti vakarózás, valamint a szőr hullása is. Gyakoriak az atkák okozta, erős viszketéssel járó bőrelváltozások.
Sokszor találkozhatunk a bőr gombás elváltozásával is. Ilyenkor a szőr foltokban töredezik, illetve hullik ki. Ez a szőrhiányos terület pikkelyszerűen hámlik, és esetenként viszket. A vakarózás miatt másodlagosan gennyes bőrgyulladás is kialakulhat. Kezelésként a szőrhiányos bőrfelület gombaölő szerrel való ecsetelését végezhetjük el. Mivel egyes gombafajok az emberre is átterjedhetnek, csak kesztyűvel nyúljunk a beteg állatokhoz. Mivel az atka és a gombafertőzés tünetei hasonlóak, teljes biztonsággal csak laboratóriumi vizsgálattal lehet elkülöníteni azokat.
Ha azt tapasztaljuk, hogy állatkánk túl gyakran vakaródzik, akkor sűrű szemű rovarfésűvel fésüljük ki és kutassunk élősködők után. Az élősködőket a állatpatikákban és szaküzletekben kapható rovarírószerrel kényszerítsük távozásra.
Ezt egy orvos javasolta, de "nyúl" a beteg, nem tudom esetleg jó-e:
Nagyon valószínű, hogy atkás fertőzése van a nyúlnak, azaz fülrühössége van. Otthoni módszerként használható a paraffinolajas vagy babaolajas fültisztítópálcával történő rendszeres, napi tisztítás, illetve helyileg cseppenthető a nálunk is beszerezhető, atka ellenes hatású SH-Rodemectin csepp. Ha nem megy a kezelés, illetve nem javul, akkor vigye el orvoshoz.
Remélem minden rendben lesz, de ha más nem magadtól próbálj meg kiszedni belőle, már az is lehet, hogy segítség. Az egész helyét jól takarítsd át, mert biztos ott is megtelepedtek a bolhák.
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!