Miért bántotta ilyen brutálisan a nőstény hörim a hímet?
Van két dzsungáriaim. 21-én lett 4 kölykük. Semmi baj nem volt,sosem veszekedtek. A baj előtt is még együtt ettek,aludtak. A hím a piciket is takarította,sosem bántotta. Aztán a nőstény a házban,forgács alatt alvó hímet egyszerűen kirángatta és kegyetlenül összeharapta. Miért csinálta?
Most külön vannak.
Rendben meg fogom próbálni,de szerintem több kell mint 1-2nap,hogy meggyógyuljon,mert egyenlőre nagyon gyenge,és elég rossz állapotban is van.
Amíg a kölykök ott vannak nem hinném,hogy újra összerakom Őket, mivel a nőstény a megszokott helyén, a kölyköket védve is agresszívabb lehet...
A hím höri jobban van.
Adtam nekik salátát, és Ő is jóétvággyal elkeztde enni...
Talán reménykedhetek,bár a szemét még mindig nem nyitja ki rendesen:(
Lehet,hogy azért támadott a lány,mert tesóm főtt húst adott neki? Most tudtam meg...lehet emiatt "őrült meg"???
Szegényke :(
Tudom, nem rám tartozik, de én a helyedben egy ilyen után nem tartanám őket megint együtt.
Én is dzsungikat tenyésztek, nekem 3 párom van, de ők is külön vannak.
Hát, lehet a hús miatt őrült meg, én párizsit szoktam 1 hónapban 1x adni nekik, meg azt hiszem egyszer kaptak egy nagyon pici főtt húst is, de ők nem támadtak.
Én még mindig azt tanácsolom, hogy egyelőre csak felügyelettel rakd őket össze, persze, miután a hím felgyógyult.
A szeme miatt ne aggódj, helyre fog jönni, de mégis az a legérzékenyebb szerve szegénynek. Neki picivel több táplálékot adj, hadd erősödjön, de a nősténynek is, hisz neki a kölykök után kell erősödnie. Mostmár valószínű túl van a nehezén a höri, mostmár csak az összeszoktatással vigyázz. Nekem azt hiszem 1 hónap után vesztette el a két höri egymás szagát.
Majd azért írj, hogy mennek a dolgok.
Köszönöm a válaszokat! Mostmár biztosan külön lesznek, kivéve a pároztatásokkor. Nem kockáztatok megint!
Ők még csak most kaptak először husit,de nagyon picit. A többinek semmi baja, vagyis Ők nem agresszívak. Csak ez az egy nőstény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!