Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miért bántotta ilyen brutálisa...

Miért bántotta ilyen brutálisan a nőstény hörim a hímet?

Figyelt kérdés

Van két dzsungáriaim. 21-én lett 4 kölykük. Semmi baj nem volt,sosem veszekedtek. A baj előtt is még együtt ettek,aludtak. A hím a piciket is takarította,sosem bántotta. Aztán a nőstény a házban,forgács alatt alvó hímet egyszerűen kirángatta és kegyetlenül összeharapta. Miért csinálta?

Most külön vannak.

[link]

2009. aug. 28. 10:31
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Kapott fájdalomcsillapítót, meg kaptunk egy vízben feloldható fertőtlenítőt, és napi 3x-4x abban kell lennie. A szeme fel van dagadva, a lába kb. 3x méretre dagadt,azért jár furcsán. A kis pofazacsija is bedagadt,kicsit nehezen tud enni...
2009. aug. 28. 17:32
 12/19 anonim ***** válasza:
Szegény:( 1-2 napig ne tedd vissza, engedd, hogy kint találkozzanak pl az ágyadon. És ha látod, hogy a nőstény támad, akkor inkább a kezedet áldozd fel, és védd meg a hímet. Sok szerencsét a hörinek!
2009. aug. 28. 21:22
 13/19 A kérdező kommentje:

Rendben meg fogom próbálni,de szerintem több kell mint 1-2nap,hogy meggyógyuljon,mert egyenlőre nagyon gyenge,és elég rossz állapotban is van.

Amíg a kölykök ott vannak nem hinném,hogy újra összerakom Őket, mivel a nőstény a megszokott helyén, a kölyköket védve is agresszívabb lehet...

2009. aug. 28. 21:42
 14/19 A kérdező kommentje:

A hím höri jobban van.

Adtam nekik salátát, és Ő is jóétvággyal elkeztde enni...

Talán reménykedhetek,bár a szemét még mindig nem nyitja ki rendesen:(

Lehet,hogy azért támadott a lány,mert tesóm főtt húst adott neki? Most tudtam meg...lehet emiatt "őrült meg"???

2009. aug. 29. 19:11
 15/19 anonim ***** válasza:
Lehet! Nem tudhatjuk! Inkább ne adjatok neki. Még a végén megtámadja a kicsiket is.
2009. aug. 30. 06:35
 16/19 anonim ***** válasza:

Szegényke :(

Tudom, nem rám tartozik, de én a helyedben egy ilyen után nem tartanám őket megint együtt.

Én is dzsungikat tenyésztek, nekem 3 párom van, de ők is külön vannak.

2009. aug. 30. 14:08
 17/19 anonim ***** válasza:

Hát, lehet a hús miatt őrült meg, én párizsit szoktam 1 hónapban 1x adni nekik, meg azt hiszem egyszer kaptak egy nagyon pici főtt húst is, de ők nem támadtak.

Én még mindig azt tanácsolom, hogy egyelőre csak felügyelettel rakd őket össze, persze, miután a hím felgyógyult.

A szeme miatt ne aggódj, helyre fog jönni, de mégis az a legérzékenyebb szerve szegénynek. Neki picivel több táplálékot adj, hadd erősödjön, de a nősténynek is, hisz neki a kölykök után kell erősödnie. Mostmár valószínű túl van a nehezén a höri, mostmár csak az összeszoktatással vigyázz. Nekem azt hiszem 1 hónap után vesztette el a két höri egymás szagát.

Majd azért írj, hogy mennek a dolgok.

2009. aug. 30. 17:33
 18/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Mostmár biztosan külön lesznek, kivéve a pároztatásokkor. Nem kockáztatok megint!

Ők még csak most kaptak először husit,de nagyon picit. A többinek semmi baja, vagyis Ők nem agresszívak. Csak ez az egy nőstény.

2009. aug. 30. 21:49
 19/19 anonim ***** válasza:
Ha ilyen nagy terráriumod van, akkor egy műanyag vagy üveg lappal válaszd ketté, és a hímet tedd külön, a nőstény meg legyen a picikkel a másik felében, így hely miatt se kell aggódj. Szegényke, jól megharapta basszus. :( Amúgy a körmödet az egyik válaszoló nem tudom miért írta, mert nekem állandóan műkörmeim vannak hol extra hosszú hol rövidebb és már megszokták a hörik, szóval a lakktól se lesz semmi bajuk, persze azért nem kell megenniük de nem is szokták. :)
2011. ápr. 21. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!