Miért bántotta ilyen brutálisan a nőstény hörim a hímet?
Van két dzsungáriaim. 21-én lett 4 kölykük. Semmi baj nem volt,sosem veszekedtek. A baj előtt is még együtt ettek,aludtak. A hím a piciket is takarította,sosem bántotta. Aztán a nőstény a házban,forgács alatt alvó hímet egyszerűen kirángatta és kegyetlenül összeharapta. Miért csinálta?
Most külön vannak.
Csak aludt. Semmit nem csinált,meg se mozdult. Szegénykémet úgy sajnálom:( Olyan rosszul néz ki. Mit tehetnék érte?
40literes terráriumban vannak, tehát szerintem a hely sem kicsi nekik.
Miért ne lehetne kifestve?Nem értem. Vagy arra gondolsz h már kopik?
Én komoly válaszokat szeretnék a kérdésre...
Sajnos a nőstény dzsungik szoktak ilyet. Sőt, van, hogy a hímek teszik ugyanezt. Valószínű a nőstény ellenségnek érezte a hímet, veszélyesnek a kölykökre, ezért bántotta. A höri hogy van? Állatorvos látta? Vagy gyógyul?
Egyébként tanácsolom, hogy tedd őket külön 1-2 hétre, de úgy, hogy érezzék egymás szagát. Így nem felejtik el egymást, és hiányozni fognak egymásnak. Nekem így sikerült összeszoktatnom a hímet és a nőstényt. Bár nekem ketrecbe vannak, lehet a terrárium is frusztrálja, mert nem lát és hall benne rendesen.
Eddig is terráriumban voltak, és eddig is mindig együtt voltak. És előtte sem volt baja vele.
5re viszem orvoshoz. Szurkoljatok lécci,remélem nem hal meg, és segít rajta az orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!