A nyulak tényleg szét szokták rágni egymás heréjét? :D
Rágják, és nem rúgják.
Minek ír ide, aki nem is ismeri az állatokat.
Mivel mint megannyi állat bagzás előtt oda szimatolgat, oda nyomja a fejét, és igen ekkor ha nem várt dolgot lát (hiszen kanokkal van egyben), akkor lépni fog, és harapja, nem rúgja.
A rúgás, és a harapás között van különbség. Rúgásból akkor eredhet probléma amikor harcolnak, ekkor egymás bundájába harapnak, és rugdalják egymást (ténylegesen egymásba ragadnak olyan erősen harapja a másik bundáját, közben visít, persze rúghat harapás nélkül is, de ez nem megszokott). Ekkor is megsérülhet a here, na meg persze minden.
Jah, és üzenem a sok panel nyulásznak, hogy nem könyvekből kell tapasztalatot szerezni!
A nyulak nem kis ennivaló állatocskák, hanem ugyanolyan ragadozók, mint bármilyen más állat.
Kedves kérdező röhejes az, hogy unalmadban szennyezed az oldalt, és aláásod más hozzászólását!
Nem ragadozót hanem veszélyes állatott akartam írni, ezért bocsi.
Amire értettem, nem "édibédi" feltétlenül, hanem haraphat is, és okozhat komoly sérülést, pláne a házi, és vadnyúl.
Én is tenyésztő vagyok (lassan voltam, mert nem lehet leadni), és nálam sok ilyen esett volt. Állatorvos cimbora is mondta, hogy vigyázni kell vele, mert amikor "szagot" vesz, akkor támadja meg a "forrást".
Egy emlékezetes rúgás volt, akkor a szemét kirúgták egy szukának, de a rúgás inkább engem veszélyeztetett, ha nem úgy vettem ki ahogy neki tetszett volna (szép példája a kezem ennek, harapás, és karmolásból eredő hegekkel díszített).
Igazából, be kell vallanom, nem tudok olyan méretű én tudatot elképzelni egy állatnak, főleg nem egy nyúlnak, hogy pontosan tudja, hogy a herék mire valók.
Emiatt azt simán elhiszem, hogy verekedés közben azt is letépik (mert a formája, elhelyezkedése miatt veszélyben van) , de azt, hogy tudatosan azt vennék célba, hogy a riválist um… lefegyverezzék, az nem hinném.
Tehát emiatt nehezen fogadom el a leharapás elméletet. Harapni annyi más helyre lehet, még akkor is, ha a hátsó részt nézzük.
óriás, házi, és törpenyulaim is vannak. süldő bakokat midig együtt tartom 3-4 hónapos korukig, azt leszámítva hogy néha párosodni akarnak egymással és kergetőznek, komolyabb sérülést soha nem okoztak egymásnak. here rágásról pedig most hallok először. Ez az odaszimatolgatás is inkább a kutyáknál van mint a nyulaknál. lehetséges hogy előfordulnak kirívó esetek de egyáltalán nem jellemző. 3-4 hónapos korukig a süldőket együtt lehet tartani, utána pedig vagy ivartalanítod, vagy ha haszonállatnak tartod ennyi idő után úgyis vágósúlyban lesznek.Nem hiszem, hogy csak a szerencsémnek köszönhetem, hogy a több száz tenyésztett nyulam egyike sem produkált még ilyen hererágásos akciót. megkérdezett tenyésztő kolegáimnál sem volt hererágásos incidens még:)
Verekedés igen, hererágás nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!