Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A törpenyúlamnak miért vizes/p...

A törpenyúlamnak miért vizes/pisi a hasa, miért nem szárad meg? Miért nem eszik száraztápot?

Figyelt kérdés
MOst kaptam egy törpenyúlat, és néhány dologgal bajban vagyok.Alig eszik száraztápot, néhány karika répát szokott csak enni meg egy kis almát. És inni is alig látom, nem sok fogy az itatóból. A másik, hogy egy hatalmas vízfolz van a hasán, bajuszán. Össze van csomósodva és nem akar megszáradni, szétjönni.Pici még, 6 hetes.Fésülnöm kéne? Próbáltam lemosni a hasáról, kimosni a csomót, de nem sikerült.Szóval tanácsokat kérek az étkezés, tisztán tartás terén. (lehet hogy pisijébe feküdt bele, kicsit büdös is)

2012. dec. 29. 13:26
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

6 hetesen pontosan azzal kéne etetned, mint amit a mamája alatt kapott.

Csak azt add neki, amit az 1. válaszoló írt. Sajnos egy dobozos táppal, vagy sárgarépával is el lehet tenni lábalól egy 6 hetes törpe nyuszi kölyköt. Ők a legérzékenyebbek az etetésre.

Nézz utána, hogy szállították. Nem fázott meg? Nem szokták magukat lepisilni...

2012. dec. 31. 11:22
 12/27 Nikolett Nyuszifarm válasza:
én is ezt a granulált almot javasolnám, minden szempontból előnyös, neked kevesebbet kell porszívóznod a ketrec ködül a nyuszinak meg nem tapad bele a forgács a bundájába.Egyébként ezeket a granulátumokat speciálisan azért fejlesztették ki hogy a vizeletet felszívja magába és a szagokat is megtartja. nyugodtan fésülgetheted a nyuszit, én is rendszeresen kifésülöm a hosszú szőrű nyulaimat. az almot ha gyakrabban tisztítod, akkor a kellemetlen szagoktól is meg szabadulsz és a nyuszinak a bundája sem lesz büdi ( de ezt persze majd kitapasztalod hogy milyen időközönként szükséges). Nem tudom milyen nyuszid van nekem a róka nyulaimnál jellemző, hogy összecsomózódik a bundája a hasánál, farkánál ez természetes:)
2012. dec. 31. 13:17
 13/27 A kérdező kommentje:
Szerintem megfázott, mert az orra egyfolytában vizes, meg alatta is egy picit. Mit tegyek?
2013. jan. 1. 13:00
 14/27 anonim ***** válasza:

Vidd el orvoshoz. Merre laksz? Legjobb lenne olyan helyre ahol értenek is hozzá. Pl. [link]

Itt amúgy is minden kérdésedre választ adnának.

2013. jan. 1. 13:10
 15/27 A kérdező kommentje:

itt vannak képek:

[link]

[link]

[link]

2013. jan. 1. 17:57
 16/27 anonim ***** válasza:
Jesszusom, én azonnal orvoshoz vinném.
2013. jan. 1. 18:00
 17/27 A kérdező kommentje:
köszönöm, viszem
2013. jan. 1. 21:22
 18/27 Nikolett Nyuszifarm válasza:
az enyémek akkor néznek ki így aminkor bele fekszenek az itató táljukba... volt már megfázott nyuszim, de azok nem így néznek ki. mindenesetre írd majd le kérlek mit mondott az orvos.
2013. jan. 2. 21:51
 19/27 A kérdező kommentje:
Na, megszáradt és nem is rasztás már, nem adok neki zöldséget és eszi a tápot, iszik eleget. Végre nincs vele baj, csak amikor játszani akarok vele, elfut és inkább ungrádozik, meg bebújik sötét helyekre. Majd megszok... Meg még egy picit büdös, de biztos az is elmúlik. Köszönöm a válaszokat!
2013. jan. 3. 18:24
 20/27 Zsuzsanna.:) ***** válasza:
Felpufat biztos
2013. jan. 5. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!