Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Baj lenne ha ilyen korban szülne?

Baj lenne ha ilyen korban szülne?

Figyelt kérdés
Van egy 3,5 éves nőstény törpenyulam. Még sosem szült. Lehet még ilyen idősen szülnie? Vagy ne kockáztassam az életét? Mert nem szeretném ha elpusztulna. Amúgy azért gondoltam erre, mert nem rég kaptam egy kutyát és kevesebbet tudok vele foglalkozni, az alomból egy lányt meghagynék, hogy legyen társa és egyben lánya.
2009. aug. 24. 16:59
 1/6 anonim ***** válasza:
És ha rögtön egy kislány nyuszt vennél mellé? Nyuszit nem tartok, malackáim vannak és őnáluk éves korig ajánlatos az ellés....szerintem se kockáztass!
2009. aug. 24. 17:17
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen, elég veszélyes ilyen korban. Mi is gondolkodtunk a hasonló korú nyuszinknál, de nem mertük vállalni a kockázatot. Egy év fölött ha egyáltalán sikerül is a fedezés, sok baj adódhat, legjobb esetben is a kölykök látják kárát, a legrosszabbat meg gondolom kitalálod.
2009. aug. 24. 18:09
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Más nyulat azért nem akarok venni mellé, mert nem enged be a ketrecébe semmi állatot és azért más, ha a saját "lánya" születésétől fogva vele marad. Azt tudom, hogy a tengerimalacnak össze nő a medencecsont közötti porc egy éves korára, de a nyulaknál nem hallottam/láttam ilyet.

2009. aug. 24. 18:45
 4/6 anonim ***** válasza:
1. vagyok: ezt találtam a nyusszokkal kapcsolatbaan, itt nem írnak olyat h ne lehetne fedeztetni ilyen idős korban: [link]
2009. aug. 24. 19:59
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget! Elolvastam, majd valamelyik nap megpróbáljuk, hogy elfogadja-e a bakot, ha nem, nem erőltetem.
2009. aug. 24. 20:12
 6/6 anonim ***** válasza:
Nyugodtan lehetnek még utódai, de arra számíts, hogy nem egy lánya várható csak, meg arra is, hogy ha felnő a lánya akkor éppúgy viselkhetnek agresszívan egymás iránt. Ha társaságnak szánod neki akkor nem szükséges, a nyúl alpvetően nem társas állat, meglesz a te lecsökkent, megosztott figyelmeddel is. Én persze megpároztatnám.:)
2009. szept. 6. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!