Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Milyen játékkal tudnám lefogla...

Milyen játékkal tudnám lefoglalni a törpenyuszimat?

Figyelt kérdés
Van egy oroszlánfejű törpenyuszim és már sok játékot kipróbáltam vele, de őt egyik sem izgatta. Sokat vagyok tőle távol és a ketrecébe is kéne valami elfoglaltság...
2012. dec. 15. 11:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem négy nyuszim van és a wc-papír guriga mindegyiknél bevált. Vagy a papírtörlő gurigája. A ketrecben is szívesen dobálják és ha szabadon játszok velük akkor is ügyesen pakolják. Dobok bele nekik jutalomfalatkát és kiszedik belőle.
2012. dec. 15. 12:07
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2012. dec. 15. 22:09
 3/4 anonim ***** válasza:

1. Végy neki nagyobb ketrecet, vagy keríts el neki egy szobarészletet, vagy tedd nyúlbiztossá a szobát, mert az nem jó, ha sokat van ketrecben.

2. A karton, és a gurigapapír, ha sokat esznek belőle, bélleállást okozhat, úgyhogy ezzel módjával bánj!

A mi nyulunknak ilyen játékai vannak:

- csörgő (gurítja, dobálja és csörög)

- nyalósó (nem érdekli)

- párna (ezt is ásni és dobálni szokta...és ez egy csendes játék!)

- három ágú alagút

- fadarabok rágásra

- van egy magas hely, ahová felülhet, ott a letakart textilt ássa és cibálja, meg nézelődik

- jutalomfalatos labda (állítható nagyságú nyílással; ahogy görgeti, úgy esik ki belőle a kaja, tehát megmozgatja)

- ha nem bánod a koszt, akkor földdel is megtölthetsz egy laposabb ládát, és abban áshat

- mosva-hámozva, de egészben is tehetsz be répát, mert azzal jól eldolgozgat

- a papírgurigákba hurkapálcát dugva készíthetsz neki akadálypályát (ámbátor nem minden nyúl akar trükköket tanulni)

2012. dec. 16. 10:22
 4/4 A kérdező kommentje:
Ez is igen jó ötlet! Papírgurigát próbáltam.. majd a többit is idővel.. köszönöm a választ!
2012. dec. 16. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!