Sajnos meg kell válnom szeretett patkányaimtól. = ( Milyen kisállatot/kat vegyek helyettük?
Van ugyanis egy hatalmas ketrecem(kb. 1.5m hosszú,80cm széles és 80cm magas)
Nyulat és tengerimalacot nem szeretnék.
Egyrészt azért nem, mert nincs rá semmi garancia, hogy még úgy sem fogják keresni őket a házi patkányok. Másrészt azért, mert már kb. 3-4 hónapja el kellett őket vinnem itthonról. Egyik ismerősömnél vannak jelenleg. Hetente min. egyszer elutazom oda megnézni őket, kitakarítani a helyüket stb. és kétlem, hogy a szüleim bármilyen oknál fogva is beleegyeznének, hogy visszahozzam őket. Nem azért, mert bármi bajuk is lenne a patkányokkal, hanem mert látnotok kéne, hogy micsoda kárt csináltak itt nekünk a kintről betérő patkányok.... :(
Sajnos nem engedhetem meg magam a folyamatos utazgatásnak a költségét és hogy más bajlódjon az én állataimmal és hogy alig látom őket szinte :( ezért döntöttem úgy, hogy keresek nekik egy jobb gazdit. Nem tudom mi ebben az annyira szörnyű dolog. Nem az utcára akarom őket kidobni basszus...
hát én is sajnálom a patkányokat nagyon, de nekik is jobb lesz szerintem, ha olyan gazdijuk lesz, aki mindig a közelben van és figyel rájuk. :)
A görényeken én is elkezdtem ma gondolkozni, utánuk is olvastam. A nap nagy részében itthon vagyok, úgyhogy nem unatkoznának. A patkányok szagával nem volt itthon probléma, mert napi szinten takarítottam a helyüket. A görényeknél nem tudom hogy van ez. olvastam, hogy van egy bizonyos jellegzetes szaguk, ami nem vészes, de hát lehet érezni. Ivartalanítással esetleg nem lehetne valamilyen szinten csökkenteni a szagukat?
A degukról azt olvastam, hogy nem túl barátságosak általában, inkább olyan maguknakvalóak. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!