Sünit lehet háziállatnak tartani?
Vad sünit nem lehet,az állatkínzás, de ha jól tudom állatkereskedésben lehet venni/rendelni sünit (vagy valami olyasmit). De nem tudom h kell-e hozzá tartási engedély.
Amugy menj be 1 állatkereskedőhöz és ő majd megmondja neked. :)
/Vad sünikről annyit h ne próbáld megfogni, mert elkaphatsz tőle sok betegséget. Férget, stb. :) /
Szerintem azért nem olyan drága.
Amúgy meg attól is függ h ki milyen áron akarja eladni. Nincs pontos érték megszabva neki.
De sztem nem olyan drága.
A szabadban is látható vad sünit tilos mert védett. De hazánkban is kapható több fajta háziasított süni, amit már lehet tartani otthon. Ilyenek: fehérhasú afrikai törpesüni, tüntanrek illetve egyiptomi fülessün.
Nekem két afrikaim van otthon. Nagyon nem ajánlom a boltban illetve kereskedésben kapható egyedeket, mert nem régóta tenyésztik a sünit háziállatként így számos betegsége lehet, ami a helytelen tenyésztés és a genetika miatt kaphat. Csak tenyészetben érdemes venni ott pedig 15000 ft felnőtt süni de általában 25000ft felett van egy afrikai kölyök. Ha komolyan érdekel privátban megadom a tenyészet nevét ahonnan én vettem a sajátjaimat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!