Mi lehet a tengerimalacom orrával?
Figyelt kérdés
Tegnap nagyon fura dolgot vettem észre: az orránál a szőr összeragad-összetapadt, és megkeményedett. Először azt hittem, hogy valamibe "beleorrolt", talán méz lecsöppent a padlóra, vagy ilyesmi, mást nem tudtam elképzelni. Viszont az idő múlásával mintha egyre jobban összetapadna, mintha hámlana (?). El szeretném vinni az állatorvoshoz, de teljesen tanácstalan vagyok, mit mondjak neki: mi lehet ez? Egyáltalán létezik ilyen dolog, valami betegség? Nincs megfázva, nem az orra alatt van a ragacs. Segítségeteket előre is köszönöm!2012. dec. 8. 16:24
1/8 anonim válasza:
Mond azt az állatovorsnak amit most is mondtál.. "Tegnap nagyon fura dolgot vettem észre: az orránál a szőr összeragad-összetapadt, és megkeményedett. Először azt hittem, hogy valamibe "beleorrolt", talán méz lecsöppent a padlóra, vagy ilyesmi, mást nem tudtam elképzelni. Viszont az idő múlásával mintha egyre jobban összetapadna, mintha hámlana"
2/8 A kérdező kommentje:
Kösz a semmit. Nem arra vagyok kíváncsi, hogy mit mondjak az állatorvosnak. Ha egyszer oda eljutok, akkor már nem lesz gond, de nincs kocsim, leesett a hó, állatorvos a város másik felén van, szüleim nem lesznek hajlandóak elvinni, valahogy nekem kell megoldani. Ezért kéne tudnom, hogy mi baja, mert talán segíthetnék rajta. Elég ideges vagyok, nem tudom, mit tehetnék, ezért arra kérlek titeket, hogyha ilyen válaszokat tudtok csak adni, hogy 'majd az állatorvos' megmondja, akkor inkább ne írjatok semmit. Percenként nézem, hogy jött-e válasz, ne keltsetek bennem feleslegesen reményt ilyenekkel! :S
2012. dec. 8. 16:52
3/8 anonim válasza:
szia! fésüld ki neki, vagy ha annyira vészes vágd le neki ott a szört, de vigyázz nagyon a bajszàra! lehet nényleg valamibe ment, és azért hámlik, de akár a kisállatkereskedésben is néha tudnak segíteni(de néha) ha nem javul próbáld meg elvinni állatorvoshoz!
4/8 TheCreeper válasza:
Törölgesd meg kamillás vízzel.
5/8 anonim válasza:
Szia! A tengerimalacodnak van társa? Mert lehet, meglepő, ondó az a ragadós valami. Nekem két fiúmalacom van, időnként előfordul, hogy az egyik meglovagolja a másikat, és akkor előjön ez a ragadós folyadék, rátapad a szőrére. Sajnos semmivel sem jön le, ilyenkor a problémás szőr részt levágjuk. Az orrnál nem tudod sajnos levágni, valahogy majd lekopik.
Állatorvoshoz csak akkor vidd, ha nagy baj van, nagyon hideg van, csak megfázna az úton.
6/8 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs társa. Viszont fiú, és néha szokott "kukizni". Ha kiderül, hogy orrbalőtte magát, és attól a ragacs, felrúgom... XD Egyrészt megkönnyebbülés lenne, hogy nincs nagy gond, csak megint marhaságot csinált. Másrészt viszont ha tényleg magának csinálta, akkor bármikor megint előfordulhat... szegénynek lejött a cucc a szőrével együtt, most van egy kopasz folt az orrán. Holnap mindenféleképpen felhívjuk az állatorvost, a biztonság kedvéért. Max. kiröhög.
2012. dec. 9. 22:32
7/8 anonim válasza:
Akkor megvan, mi okozta:) Bizony, orrba lőtte magát a drágám.
Ne aggódj, az ilyesmi fiatal malacoknál gyakran előfordul, pár nap alatt kinő a kopasz folt. Azért jó volna mellé egy társ -persze szintén fiú, hadd lövöldözzék egymást!:)
8/8 A kérdező kommentje:
Azért az agyamat eldobom tőlük... Hát igen, ha az enyém lenne a drága, és gondját tudnám viselni, biztos vennék mellé egy másik kisfiút!
2012. dec. 11. 18:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!