Terhes a tengerimalacom! Mire van most szüksége? Mi jó neki ilyenkor?
Nekem évekig voltak tengerimalacaim és tapasztalatból írok:
Először is, adj neki sok szárított szénát (ha eddig nem tetted)
Másodszor minden vízcserénél tegyél kb 5-10 csepp aszkorbinsavat a vizébe (bérescseppet
Figyeld hogy eszik-e, mérd le mérlegen. Most úgy egy kilós kéne hogy legyen vagy kicsit több (bár ez függ a kicsik számától is). Nem tudom hogy tudod-e, de hogyha a tengerimalac 6-12 órán át nem vesz magához táplálékot, akkor a beleiben lévő (a cökotrófiáért felelős)baktériumok nagy része elpusztul és ez egy visszafordíthatatlan folyamattá fejlődhet. Figyelj a malidra mert az én Pepim így pusztult el :(
Ha esetleg nem eszik vegyél neki Kalopetet és tegyél be neki száraz kenyeret, mert hamar túlnőnek a fogaik (remélem ezekre nem lesz szükséged :)
Még a kicsik érdekében annyit, hogy ha van bent házikó vagy bújka akkor vedd ki vagy cseréld nagyobbra mertszülés közben az anya ráléphet a kicsikre. Ha nincs nagyobb bújkád fedd le valamivel a ketrec egyik felét (ezt elég a szülés előtti 3 napban megtenned. Ha arra gyanakszol hogy fial ne menj a ketrec közelébe, ne zavard meg mert tudja, mi a dolga.
Nagyjából ennyi, sok sikert a továbbiakban és gratulálok a picikhez :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!