Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hörcsög tartásával kapcsolatos...

Hörcsög tartásával kapcsolatos kérdések! (? )

Figyelt kérdés

Néhány kérdésem lenne az aranyhörcsögök tartásával kapcsolatosan.

1. A házát (, ahol alszik, behordja a kaját, pisil, kakil) milyen időközönként takarítsam?

2. Lehet kapni sűrű rácsozású tengerimalac ketrecet, amin az aranyhörik se férnek át?

3. Hány celsius fok az ideális nekik?

4. A vizét hány naponta cseréljem?

5. Szeretik ha simogatják őket?

6. Télen, ha esetleg a fűtés ellenére is hideg lesz valamennyire, akkor mit csináljak?

7. Nyáron, ha nagy a hőség, és neki is melege van, mit csináljak? (Fürdetni semmikép sem fogom, mivel azt tudom, hogy utálnak fürödni, és a természetben sem fürödnek.)

Nekem most van egy lassan 3 hónapos aranyhörim. Augusztus eleje-szeptember vége körül született kb. Kb. három hetesen vettem. Persze nem most akarom először kitakarítani a ketrecét, vagy friss vizet adni neki, csak nem akarom rosszul tartani.

Előre is köszi a válaszokat.

13/L

2012. nov. 24. 13:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Majdnem három évig éltek, szóval úgy gondolom, nem voltak rosszul tartva. És azért nem adok többet nekik, mert csak elraktározza, aztán meg dobom ki az egészet takarításkor. Így inkább kevesebbet adok, de azt legalább megeszi.
2012. nov. 27. 20:52
 12/15 A kérdező kommentje:

Nem akarok kötözködni, de heti egy kupaknyi táp, az annyi, mint nekünk embereknek egy fél száraz kenyér.

Javaslom, hogy tapogasd, és simítsd végig a hátát. Ha látszódik, kiáll, vagy érezhető a csontja, akkor sovány.

De ezzel nem kötözködni akarok.

2012. nov. 28. 14:35
 13/15 A kérdező kommentje:
Amúgy egyáltalán nem rágják szét a hörcsögök a műanyag kereket. Sőt, ez sokkal biztonságosabb mint a fém, vagy rácsos kerekek. Sőt, azok életveszélyesek is. Beakad a lába, és már el is törik.
2012. nov. 28. 14:38
 14/15 anonim ***** válasza:
Nekem 3 éve fém kerekem van és egyszer sem tört el a lábuk. És én arra a műanyag részre gondolok, a mi a fém rácsos kerekek rácsait tartják össze. Mert ilyet is árulnak. Amúgy fikázhatod a szöveget, amit kiírtam, de én már több éve tartok hörcsögöket, régebben pedig tenyésztettem is őket, szóval úgy gondolom, valószínűleg picikét többet tudok róluk, mint te...
2012. nov. 28. 17:46
 15/15 anonim ***** válasza:
És nem egy kupaknyi magot adok, hanem egy kupacnyit... Van különbség.
2012. nov. 28. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!