Az baj ha hetente fürdetem a patkányomat?
Forgácstól semmi baja nem lehet, annyi hogy ne fenyőből legyen és ne poros. De a papír nem a legjobb megoldás. Főleg ha ilyen festett újság meg hasonlók...
Jó pár éve vannak patkányaim, de sose büdösek, nem is voltak fürdetve, hiszen többet mosakodnak mint egy macska. A fürdetés nem tudom mennyire jó nekik, de persze ha szereti a dolgot akkor oké... az enyémek utálják a vizet, félnek belemenni, nem kínoznám ezzel őket.
Ha tiszta vízzel fürdeted, és nem használsz semmiféle vegyszert, akkor nem lesz baja a heti fürdetéstől.
Viszont ha egy rendszeresen takarított patkány büdös, az nem normális. A papíralom szerintem sem a legjobb, érdemes lenne pelletre váltani, esetleg csutkaalomra.
De lehet mástól is büdös. Bőrbetegség vagy helytelen táplálás is lehet a gond.
Nem a patkány a büdös, hanem a ketrece. Egy 80x50 cm alapterületű ketrecet tapasztalataim szerint heti kétszer kell takarítani, annál kisebbet pedig még gyakrabban. És ne felejtsd el 20%-os ecettel átmosni hetente a ketrec alomtálcáját, rácsait, házikóját, játékait, emeleteket stb.
A fa dolgok szokták magukba szívni leginkább a szagokat, ez ellen nem lehet semmit sem tenni.
Alomnak meg a papír nem jó, nem fedi el a szagokat. Sokan ajánlják a pelletet, de egyes patkányoknál talpfekélyt okozhat, ugyanúgy, mint a forgács légúti megbetegedést. A csutkaalom a legjobb szerintem, puha, jó nedvszívó és szagtalanító. Én is azt használok már több éve. De tényleg kigórják a ketrecben, ha nem magas az alomtálca fala. (egy 15-20 cm magas tálcából már nehezebben szórják ki.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!