Mi baja lehet a tengerimalackámnak?
Vasárnap hazahoztam egy tengerimalacot a már meglévő malackám mellé. Szegényke még kicsit félős, de egész jól haladunk. :) A kérdésem az lenne, hogy amikor felveszem és a hátát simizem elkezd nagyon nyögdécselni, nyüszögni, de máshogy mint mikor elégedett lenne, vagyis a másik malackám nem nyüszög ilyen hangosan. Fájhat neki? De nem harapdál, vagy megy arrébb, utalva arra, hogy ne tegyem. Vagy lehet, hogy ő ilyen hangosan fejezi ki az örömét? Mikor a másik malacom közeledik felé, akkor is hangosan elkezd nyüszögni, eddig azt hittem, hogy esetleg fél tőle, de lehet, hogy más van a háttérben. Esetleg valakinek hasonló tapasztalat? Vagy tud valaki segíteni nekem?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Az enyém is csinált ilyet, mikor ölbevettük. Mi ezt úgy értelmeztük, hogy örömében csinálja, mert ilyenkor a lábait hátratéve elnyúlt, ami a teljes biztonságérzetet jelzi (hiszen nem tudna menekülni).
Próbáld meg, hogy kézbevétel nélkül nyomogatod a hátát, ha fájna neki, elmenne onnan, vagy akkor is "nyivákolna".
A választ megadtad a kérdésedre:
"Szegényke még kicsit félős"
Nyilvánvalóan nem fáj neki, hanem egyszerűen fél! Nem megy arrébb, hiszen a hátát simogatod, amit ő úgy érzékel, hogy elkapták, megfogták. Lassabban haladj vele, ismerkedj ketrecen át, összvissz két napja van nálatok! Szoktasd hozzá a kezedhez a ketrecen belül, akár csak lógasd be egy jó időre melléjük, ne is akard megfogni őket, csak legyen ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!