Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mi baja lehet a tengerimalacká...

Mi baja lehet a tengerimalackámnak?

Figyelt kérdés

Vasárnap hazahoztam egy tengerimalacot a már meglévő malackám mellé. Szegényke még kicsit félős, de egész jól haladunk. :) A kérdésem az lenne, hogy amikor felveszem és a hátát simizem elkezd nagyon nyögdécselni, nyüszögni, de máshogy mint mikor elégedett lenne, vagyis a másik malackám nem nyüszög ilyen hangosan. Fájhat neki? De nem harapdál, vagy megy arrébb, utalva arra, hogy ne tegyem. Vagy lehet, hogy ő ilyen hangosan fejezi ki az örömét? Mikor a másik malacom közeledik felé, akkor is hangosan elkezd nyüszögni, eddig azt hittem, hogy esetleg fél tőle, de lehet, hogy más van a háttérben. Esetleg valakinek hasonló tapasztalat? Vagy tud valaki segíteni nekem?

Előre is köszönöm a válaszokat.

2012. nov. 13. 13:50
 1/6 anonim ***** válasza:
[link] itt vannak hangfelvételek a különböző érzelmeikhez, hallgasd meg, szerintem ott lesz köztük (én a félelemre szavazok, ennyi idő alatt valószínűleg nem szokta meg az új környezetet).
2012. nov. 13. 13:58
 2/6 A kérdező kommentje:
Pont a kérdésem kiírása előtt hallgattam meg ezeket, hát a félelemre is hasonlít, meg a fájdalomra is. De ha fájna neki a bőre, akkor sokat vakarózna, ahogy olvasgattam, de nem vakarózik egyáltalán, vagyis szokott, de szerintem az normális, mert nem egyfolytában, hanem ritkán. Lehet, hogy félőske a picúrka.
2012. nov. 13. 14:02
 3/6 Antimod ***** válasza:

Az enyém is csinált ilyet, mikor ölbevettük. Mi ezt úgy értelmeztük, hogy örömében csinálja, mert ilyenkor a lábait hátratéve elnyúlt, ami a teljes biztonságérzetet jelzi (hiszen nem tudna menekülni).

Próbáld meg, hogy kézbevétel nélkül nyomogatod a hátát, ha fájna neki, elmenne onnan, vagy akkor is "nyivákolna".

2012. nov. 13. 14:04
 4/6 anonim ***** válasza:

A választ megadtad a kérdésedre:

"Szegényke még kicsit félős"

Nyilvánvalóan nem fáj neki, hanem egyszerűen fél! Nem megy arrébb, hiszen a hátát simogatod, amit ő úgy érzékel, hogy elkapták, megfogták. Lassabban haladj vele, ismerkedj ketrecen át, összvissz két napja van nálatok! Szoktasd hozzá a kezedhez a ketrecen belül, akár csak lógasd be egy jó időre melléjük, ne is akard megfogni őket, csak legyen ott.

2012. nov. 13. 14:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Fél és az elutasitás jele,ugyanúgy,ahogy a másik malac közeledésének se örül :( Nem fáj neki ha simogatod,ne nem tetszik neki, a fájdalmasan nyöszög... Majd nagyobb lesz és rájön,hogy nem bántjátok :)
2012. nov. 13. 16:37
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! :) Attól, hogy fél, még muszáj leszek kivenni, simogatni, ha tetszik neki, ha nem. Máskülönben nem fog rájönni, hogy nincs baj, ha kiveszem és nem történik vele rossz, a másik malacka is megtanulta és ma már imád kint lenni. :)
2012. nov. 13. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!