A csukjás vagy a dumbó patkány a nagyobb?
most lehet hogy hülyeséget fogok mondani, de eddig én ugy tudtam hogy minden patkány egyforma méretűek (hím és nöstény között persze van különbség), csak szőrzet típus, szín és testtípus szerint különböztetjük meg őket....pl. a csuklyás patkány a mintájárol kapta a nevét...ilyen például még a Bareback, a Dalmata és a Maszkos is..stb
testípus szerint (ha jol tudom) három "tipust" különböztetünk meg: a dumbot, a törpét és a manx-ot...
és van a szőrzet szerint, itt pedig olyanok vannak hogy kopasz, rex...stb.
Ja meg vannak az egyszinű patkányok....a vadas, a csoki, az albínó, a pezsgő...
De alapjában véve asszem mindegyik ugyanakkora...(kivéve a törpe :-))
A patkányok, amiket lehet kapni sok helyen, azok egy faj, méretük nemtől kortól, és a környezettől (tartási körülmény) is függ.
Van nagyobb patkány is, Magyarországon azt hiszem egyetlen egy emberke tulajdonában, de ezt csak páromtól hallottam (évekkel ezelőtt), nem tudom kinek, és nem tudom, hogy milyen fajta pontosan. Illetve egyszer láttam képet a tulaj kezében a patkánnyal.
De nemrég olvastam, hogy valahol egy majdnem 1 méteres óriáspatkányt találtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!