Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Milyen házimódszert alkalmazha...

Milyen házimódszert alkalmazhatok a törpenyulam náthájára és köhögésére?

Figyelt kérdés
2012. nov. 6. 11:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Vidd el orvoshoz!
2012. nov. 6. 16:21
 2/7 anonim ***** válasza:
80%
Igen, vidd el orvoshoz. De azon kívül lehet inhalálni forró teával. Hátha segít valamit. De otthon nem nagyon tudsz tenni semmi többet a nyusziért. Antibiotikum kell neki.
2012. nov. 7. 01:33
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Üdv! Van sima nátha, és van náthás tüneteket is produkáló

Pasteurellózis. Ez komoly betegség, súlyos szövődményeket is okozhat. Első látásra nem biztos, hogy el lehet dönteni, jobb ha orvos látja! (És kezeli.)

Nekem az egyik nyuszim szokott csak "megfázni", tüsszögni szokott, és orrváladéka van, köhögni nem szokott. Egy-két napig tart nála, de mindig a frászt hozza rám. Ha egy-két napnál tovább tartana, én biztos rohannék vele az állatorvoshoz. Amúgy simogatni, melegíteni, reikizni szoktam őt. A szeretet is nagyon fontos gyógyszer nekik! Persze, ha pasteurellózis, akkor a hozzáértő állatorvosi kezelés NEM KIHAGYHATÓ!

Már csak a köhögés miatt is megnézetném!

Ők a legjobbak:

[link]

www.felicavet.hu

Dr. Keskeny Ildikó

[link]

2012. nov. 7. 09:43
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem véletlenül írtam, h "házimódszer". Ha nem szükséges, nem teszem ki hosszabb utazásnak, mivel azzal lehet, h pont ártanék neki. +az állatorvosokban sem bízom annyira, mióta a macskám fogát igencsak elbaszták és még számlát se adott de azért a 6ezret elkérte a szemét.
2012. nov. 9. 02:09
 5/7 anonim ***** válasza:

Éljen a felelős állattartás!

Minek vállaltál állatot, ha még arra sem vagy képes, hogy elvidd orvoshoz?

A nyuszid beteg, ha valóban náthás (persze ha egyáltalán jól állítottad fel a diagnózist), akkor nem fog holmi kamillázgatástól meggyógyulni. Gyógyszer kell neki, azt pedig se én, se te nem tudod megmondani, hogy melyik, pláne nem recept nélkül kiváltani, erre valók az állatorvosok.

Itt találod a megbízható nyulas dokik listáját:

[link]

2012. nov. 9. 09:50
 6/7 A kérdező kommentje:

Azzal, h te itt játszod az okosat, igazából csak hülyeséget írsz, mivel nem azt kérdeztem, h elvigyem-e állatorvoshoz. Ha a kérdésre nem tudsz normális választ adni, akkor ne válaszolj! Ezzel, h te itt lekezelsz nem változtat azon, h én igenis nagyon jó és felelős állattartó vagyok. Az, h itt kérdeztem a dologról már eleve ezt igazolja, mert ha nem érdekelne, ha nem foglalkoznék vele, akkor nem is kérdeztem vna. Eddig minden állatom túlélte a fajtájára jellemző átlagéletkort, ami a jóltartásnak és a sok szeretetnek is köszönhető. Egyébként közlöm, h már SEMMI BAJA A NYULAMNAK! Ha azonnal állatorvoshoz szaladtam vna vele, akkor lehet, h csak ártottam vna neki, mert a FELESLEGES ANTIBIOTIKUM ÁRTALMAS LEHET A KÉSŐBBIEKBEN, MIVEL AZ IMMUNRENDSZER VÉDEKEZŐKÉPESSÉGÉT GYENGÍTHETI!Gondolkozz egy kicsit és rájössz, h régen nem vitték állandóan orvoshoz az állatokat, hanem OTTHON megfelelő módszerekkel gyógyítottak, és lám sikerült!

Újra mondom, ha nem tudsz igazi választ adni egy kérdésre, akkor ne válaszolj...

2012. nov. 9. 12:38
 7/7 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy jól van a nyuszi.

De mákod volt, ahogy előttem is írták, ez lehetett volna komoly betegség előjele is.

Felelős állattartó nem diagnosztizál, hanem inkább 10x viszi el feleslegesen a kedvencét állatorvoshoz, minthogy egyszer félrediagnosztizálja otthon és az életébe kerüljön.

Te döntésed, hogy kockáztatsz-e.

2012. nov. 9. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!