Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit csináljak a nyuszival?

Mit csináljak a nyuszival?

Figyelt kérdés
Nemrég kaptam egy ismerősömtől egy 2 éves törpenyuszit, a bátyjáé volt de nekik nem kellett, ezért kaptam. Van vele egy elég nagy gond, nagyon agresszív. Kb másfél hónapja van nálam, azóta egy kicsit lenyugodott, elértem hogy legalább meg tudjuk simogatni. De kivenni abszolút nem lehet, ha megpróbálom kigüllednek a szemei és elkezd kapálózni és harapni. Viszont mindenképpen ki kellene vennem hogy megnézhessem a nemét, mert van egy lány törpenyuszim és összeszeretném engedni őket, már kezdik megszokni egymást viszont amíg nemtudom hogy fiu e vagy lány addig nem szeretném ( nemakarok kisnyuszikat). Hogy tudnám kézhez szoktatni?
2009. aug. 9. 12:38
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagy türelemmel leht csak,mivel már "felnőtt" nyuszi.Sokat símogatsd és akár egy ruha darabod is beteheted hozzá,hogy szokja az illatod,így később kiveheted és ölbe is rakhatod,de csak idővel.
2009. aug. 9. 12:50
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Előszőr is nagyon ügyes vagy, ha egy megvadult nyuszinál elérted, hogy megsimizhesd és ne féljen tőled. Biztos nagyon jól bánsz vele és ezt érzi. Sajnos, ha fél attól, hogy felvegyék, akkor még vagy várni kéne egy kicsit vagy nagyon határozottan kéne megfogni és lefogni, hogy ne rugkapálhasson, amíg megnézed. Nekem anno mutattak egy fogást, ami kb abból állt, hogy egyből a hátára lett fordítva a nyuszi és úgy tartotta a tenyésztő, mint az ember tartja a kisbabát, így esélye sem volt rugni. Nekem amúgy nem sikerült, de gondolom gyakorlat teszi a mestert. Csak az a baj hogy ennél a nyuszinál nem lenne szerencsés kísérletezni. :(

A másik, ha még nem volt párban másik nyuszival és vadóc is szegénykém nem is biztos, hogy megszoknák egymást. Az én nyuszim nagyon barátságos volt, de másik nyuszival nem tudtam összerakni. Nem tudta, hogy viselkedjen. :S

2009. aug. 9. 12:53
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A jobb kezdet csúsztasd a melső lábai mögé(a szétterpesztett mutatóujjad és hüvelykujjad között kell lenni a lábainak, így könnyebb lesz a melső lábakat összeszorítani, nem fog tudni karmolni), a bal kezeddel meg emeld meg a popsiját, és fektesd végig a bal alkarodon a hátát, míg a fenekét tartod. Bonyolultnak hangzik, pedig nem az. Akár az öledbe is teheted, hogy a popsija az öledben legyen, te pedig fogod a két melső lábát, így tulképpen ül. Meg tudjátok nézni a nemét, elég egyértelmű lesz, mert meleg van és baknyuszik ilyenkor leengedik a herezacskóikat. Ha nincs, akkor nőstény. Vigyázz, mert a mellbimbó nem jelent semmit, a bakoknak is lehet.

Összeengedni amúgy sem szokás pikkpapkk két nyulat, mert valószínűleg harcolni fognak. Nekem egy nőstényem van és egy baknyulam, semelyik nincs még ivartalanítva, de nem 'kedvelik' egymást, nincs meg a kemikália, ráadásul a nőstény agresszív, ezért nem is párosodnak.

Ráadásul ha a nyuszi tényleg bak, és még nem párosodott, az első valószínűleg üres töltény lesz, és attól nem esik teherbe a nyuszid.

Hogyan kezeld az agresszivitást?

Egyrészt lehet, hogy ilyen a nyuszi alaptermészete, nem díjazzák, ha megfogják őket, a legtöbb nyúl nem szereti, ha a hátát vagy a lábait taperolják. Másrészt lehet, hogy a hormonok teszik, majd később lehet gondolkozni az ivartalanításban (ha addigra már tudod a nemét), harmadrészt lehet, hogy nem kezeled jól a helyzetet.

Pl. barátkoznod kéne, sok időt együtttölteni, hagyni, hogy bizonyos kérdésekben ő döntsön.

Sokat számít, hogy hogyan fogod meg a nyuszit, és hogy pozitív jeleket küldesz-e neki, pl. gyengéden beszélsz hozzá, minden simogatás, érintés után adsz neki valami kis jutalmat.

2009. aug. 9. 13:39
 4/8 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm.:D

az utólsónak szeretném mondani, hogy ha ki sem tudom venni akkor hoy fektessem a hátára??:D:D

2009. aug. 9. 17:25
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Pl. hogy úgy veszed ki, ahogy javasoltam:)

A nyuszi épp előtted van. Gyöngéden a melső lábai mögé csúsztatod a jobb kezed, kicsit megemeled a hónaljánál fogva, de már azonnal meg is fogod a popsiját és megtartod.

A mellső lábait akár össze is foghatod, és magadhoz szorítod a nyuszit.

Ha félig ülő, félig fekvő helyzetben van a kezedben, esetleg még hátra is dönti a fejét, megkérsz valakit, hogy nézze meg, látja-e a nyuszkó heréit.

Ha nem, akkor kislány.

2009. aug. 9. 23:07
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Idő kell hozzá de meg fog szelidülni.Óvatosan nyúlj felé simogasd meg és hamarosan már szelíd lesz.
2009. aug. 13. 21:04
 7/8 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem pedig inkább főzz belőle egy jó nyúlpaprikást!
2009. aug. 18. 13:42
 8/8 anonim válasza:
nekem is van nyuszim. sok ilyen esetről hallottam már mint a tied. az ivartalanítás sokaknak segített. lenyugszanak tőle. ennyi jutott eszembe így hirtelen.
2009. aug. 18. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!