Mit lehet tenni egy idegbeteg nyuszival?
Először is, szerintem nem mi rontottuk el, mert 2 nyuszit vettünk egyidőben, és a másik (bak) annyira szelíd, hogy a nyakamban elalszik, ha hívom odajön...
Ellenben a másik nyuszink (nőstény) sosem lehet megfogni, ha kézbe vesszük leugrik. És egyre durvábbakat csinál.. Pl tegnap este meg akartam simogatni, benyúltam a ketrecbe és megharapott. Meg folyton morog ránk :S Sokat foglalkozunk vele is, kedvesek vagyunk hozzá, de ez már tényleg kezd tűrhetetlen lenni. Egész éjjel kapar, rángatja a ketrecét..
Kipróbáltuk, hogy csendes helyre raktuk, ott elvolt 1 napig, aztán következő nap már megint rossz volt...
Azt is próbáltuk, hogy amikor kapar, kivesszük és szeretgetjük, vagy lenyomjuk úgy a füle mögötti részt.
Már nem tudok mit kitalálni...
Ja és ki szoktunk rakni a kertbe 1,5 órára, akkor nagyon kiugrálja magát, meg 1-2 órára még a házba is kiengedjük, tehát elég sokat ugrál.
Mit csináljunk már vele? Vagy lehet, hogy álterhes és azért ilyen butus? Kb fél évesek mind a ketten
Először is ivartalanítás, így tarthatod majd együtt őket és évekkel tovább fognak élnio. Nekik is jobb, neked is.
Plusz: a nőstény nyuszik sajnos ilyenek, dominánsabbak a bakoknál. Sokkal területvédőbbek és függetlenebbek. Itt is csak az ivartalanítást tudom javasolni, legtöbb esetben megnyugszik tőle az állat.
Még most érdemes mindkettőjükön elvégezni, amíg fiatalok, így a kockázat szinte egyenlő a nullával. De minél idősebbek lesznek, a kockázat úgy nő.
Külön ketrecben vannak, nem is akarom őket együtt tartani.
Ivartalanításon kívül nem lehet rajta segíteni valahogy? Azt végső esetben gondoltam .. :(
A bakot tuti nem ivartalaníttatjuk, felesleges..
Igen amúgy tényleg elég feszült, az egész nyúl tiszta kemény :S
Csak az a gáz, hogy a városban lévő állatorvos még sosem műtött nyuszit, így elég messzire kell majd mennünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!