Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Normális ez az érzés? Egeres...

Normális ez az érzés? Egeres kérdés.

Figyelt kérdés
Van hét táncoló egerem, szeretem őket, szoktam kézben is tartani, illetve ki engedni, hogy tudjanak mászkálni. Semmi negatív érzésem nincs velük kapcsolatban. Most viszont, ahogy itt gépezek a szobámba, észrevettem, hogy beköltözött hozzánk egy háziegér is, na tőle rettegek( talán inkább undornak nevezném), aranyosnak találom, megölni nem tudnám, saját kezűleg biztos nem. Egércsapda, egérfogó nincs otthon. Macskám meg inkább barátságos az egerekkel, mintsem bántsa őket. Az enyémeket sem bántja, lefekszik a terrárium elé és alszik, pedig akár meg is foghatná őket, hisz nem fedett terráriumok.
2012. okt. 10. 19:49
 1/10 anonim ***** válasza:

De várj.. Ott van nálad egy kintről jött egér?

Szerintem normális az érzés, cuki, meg minden, de betegségeket terjeszt, mindenhová odasz*rik, pisil, mindent megrág, és nagyon büdi.. tegyél le egy újságot a földre, és támaszd ki egy fél dióval, úgy,hogy a bele az az üveg belseje felé nézzen... ha bent van, akkor kidönti, és az üvegben lesz. Aztán vidd ki jóóóóó messzire.

2012. okt. 10. 19:58
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen, szerintem a melegre jött be, sajnos volt már ilyen többször, csak eddig nem egyedül voltam és volt más aki elintézte. De most egyedül vagyok, nem nagyon ölök meg semmilyen állatot, most azt csináltam, h egy Cappyis üvegbe tettem a saját egereim kajájából és figyelem, hogy bele megy e, ha bele akkor gyors felállítom az üveget és ki viszem valahova
2012. okt. 10. 20:10
 3/10 anonim ***** válasza:
Hát, szerintem az nem fog sikerülni..:) Nem ülhetsz napi 24 órában! :) Azért szerintem próbáld ki az üvegest, nekem többször is bejött. Én lecsapódós csapdát nem használtam, nem is fogok ( szerintem az elég undorító, meg szerintem véres, hipp-hopp lecsattintja szerencsétlen fejét) vagy ha veszel, akkor olyan ragacsot ajánlok, egy karton darabra kell rakni, kaját a közepébe, és rámegy.
2012. okt. 10. 20:14
 4/10 A kérdező kommentje:
Lecsapódósat én sem, semmiképp, nem tudnám bántani, leginkább élve szeretném elkapni és ki engedni utána.
2012. okt. 10. 20:15
 5/10 anonim válasza:
én is a ragasztot ajánlom ha halod, a hangját a csak lekapod onnan persze lehet hogy fájni fog neki 1 kicsit , de igy élve meg ussza nem kell méreg se giotin :)
2012. okt. 10. 20:34
 6/10 anonim ***** válasza:

Én halhálóval fogdostam itthon az egereimet amik megszöktek a lakásba. Szekrénybe ültek a polcokon. Mikor hazajöttem úh, para volt, mert lerágták az akvárium tetejét és úgy jöttek ki, de hálóval tök jól meg tudtam fogni mindet.

Mondjuk ezek nem voltak olyan ügyesek mint egy kinti egér, az biztos, de ha látod akkor egy próbát megér.

2012. okt. 11. 00:38
 7/10 anonim ***** válasza:

A ragasztó se jobb módszer, szerencsétlen beleragad, és ki tudja meddig szenved, összeragad a szeme, szája stb, végül keserves kínok közt megfullad. Inkább akkor a hagyományos egérfogó, ami gyorsan végez vele!

Jó még az az üveges módszer, amit itt ajánlottak.

2012. okt. 11. 08:53
 8/10 anonim ***** válasza:

Takard le a táncik terráját, hogy ne jusson bele a vadegér. Betegséget vihet be nekik, vagy összeverheti őket a kaja miatt.

Az üveg - féldió tényleg hatékony egérfogó. Nálunk az üveg kompótos tál vált be legjobban, és CD tokra állítjuk, mert a felemelésnél a legkisebb résen is meglépnek.

2012. okt. 11. 09:28
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem is voltak táncolóim régen, most viszont van egy befogott házi egerem. A táncolók sokan voltak, csak hetente egyszer takarítva se voltak büdösek, ez a házi kétnaponta van almozva, mégis erős szaga van!

A te üveges módszereddel a házit el nem tudod kapni, de kézzel se. A fél diós, befőttes üveg jó megoldás, főleg a CD tokkal kombinálva, de gyakran ellenőrizd, mert megfullad! Én cseréppel, fél dióval fogtam az enyémet (a cserép alatt levegőt is kap). A ragasztós az állatkínzás, iszonyú még hallgatni is egy beleragadt állat szenvedését!

Én a helyedben nem csak attól félnék, hogy bejut a táncolókhoz a házi, hanem attól is, hogy ha kiengeded a táncolókat, azok a szobában elkaphatnak olyan betegséget a sima egér ürülékétől, ami végez az egész csapattal!

2012. okt. 11. 13:46
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát, eddig még nem történt semmi. Tegnap többször is láttam, ma már egyszer sem, lehet, hogy már lement az emeltről. Ilyenkor hová célszerű tenni azt az üveges csapdát, amit javasoltatok, többen is? Bántani, kínozni semmiféleképpen nem szeretném, ha sikerülne elkapni, kivinném és a mezőn elengedném. A táncolókat most egyenlőre nem engedem ki. Szerintem a melegre jönnek be a házik, szomszéd is panaszkodott, hogy most náluk is sok van, bár náluk rengeteg állat van, sok takarmány, gondolom hozzánk is onnan járnak be.
2012. okt. 11. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!