Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Az baj, ha a törpenyuszink...

Az baj, ha a törpenyuszink nem tud kaparni? Illetve ha adunk a nyuszinak kaját a tálkájába, akkor azt miért borítja ki néha?

Figyelt kérdés

Van a barátnőmmel egy törpenyuszink, már megvan nagyon bő egy éve. Imádjuk, ő is minket, jól van tartva.

Viszont egy idő után rohadt idegesítő lett az, ahogy kapar, minden hajnalban csinálta. :S Állítólag a nyulak akkor csinálják sokszor... Ezt bent a házában szokta főleg. Bemegy, és iszonyatosan nekikezd, sokszor már annyira, hogy az almot is kikotorja, nemcsak a házából, hanem a ketrecből is, utána pedig takaríthattunk utána mindig.

Ekkor gondoltunk egyet, és eltorlaszoltuk a bejáratot egy nagy kővel, ami elég nehéz, így nem tudja arrébb tolni. Emiatt kénytelen volt leszokni a kaparásról. Így mi tudunk tőle aludni, csak azt nem tudom, hogy neki mennyire gáz ez. Mozogni továbbra is mozog, érdeklődik, eszik, iszik, szóval nincs vele semmi gond. Néha-néha mondjuk megáll a bejárat előtt, és bambul egy helyben... Habár sokszor el szokott bambulni, a ketrec többi részén is. :) Nem sűrűn, csak egyszer-egyszer fordul elő. Valamint előfordul, hogy néha belepisil a táljába. Ez is csak néha van.

Viszont annál gyakrabban megesik az, hogy ha megeszi a kajáját, akkor utána egy idő után elkezdi borogatni az üres tálat, lökdösi, túrja az orrával. :S

2012. szept. 29. 02:54
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
*CSAK a nagyobbakat
2012. szept. 30. 03:09
 12/14 anonim ***** válasza:
Van köze még mindig, és az hogy néha kapar nem ugyanaz mintha minden éjjel reggelig folyamatosan kaparna. És nem amiatt kapar mert koptatni akarja a körmét, ilyeneket nem tudom honnan szedtek
2012. szept. 30. 09:54
 13/14 A kérdező kommentje:

Onnan, hogy tök egyértelműnek tűnt nekem /is/, hogy azért kapar, hogy kopjon a körme, mivel ha túl hosszú, az zavarja egy idő után. De lehet, hogy az a valódi oka, amit te írsz. Mindenesetre nem vagyok állatorvos vagy biológus, tehát gőzöm sincs róla.

Egyébként pl. a miénk nincs ivartalanítva, ennek ellenére nem csinálja egész éjjel. Sőt, éjjel szinte alig csinálta. Hajnalban jön rá, kb. 5 óra körül, akkor nagyjából 1 óra hosszát csinálja. Illetve csinálta, ugyanis már nem tudja, mert eltorlaszoltuk a házát. :)

2012. szept. 30. 23:30
 14/14 Hazardteam ***** válasza:
Szegény mininyuszi:(
2012. okt. 1. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!