Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Szeretnék kiskedvencet venni....

Szeretnék kiskedvencet venni. Melyik a legjobb és legragszkodóbb?

Figyelt kérdés
Pl:hörcsög,csincsilla,törpenyuszi stb.
2012. szept. 25. 05:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

14:39 vagyok.

Még annyit, ha közel vagyok hozzájuk és szólok, akkor képesek felébredni és kijönni a kisházukból is, hogy megnézzék, mit akarok. :) Ilyenkor tudják, hogy azért szólok, mert adok nekik enni! Szóval okosak ők!!

2012. szept. 25. 14:40
 12/18 anonim ***** válasza:
Több rágcsálóm is volt. A hörcsögökhöz kötődtem a legkevésbé (és ők harapták a legnagyobbakat belém), az én lelki világomnak túl agresszívek. Olyan kár, pedig annyira édesek. Tengerimalacom is volt, olyan kis buták, de annál "jólelkűbbek", aranyosak, kedvesek, jó barátok, de nekem hiányzott hogy nem tudtam kialakítani velük mély kötődést (de persze, lehet, csak én vagyok béna :D) Ezeknek addig nem is éreztem hiányát, míg meg nem vettem életem szerelem-háziállatát: a patkányt. Azóta nem tudnék más kisállatot elképzelni az életemben, de sok felelősséggel jár, mert egy okos és érzékeny állatról na szó. Szóval, ne térj be 0 utánanézéssel patkányt venni, hogy majd közben felszeded a tudást. Ennek az állatnak meg kell alapozni a tartását - de szerintem nem árt a hörcsög és a tengerimalac tartásának sem utánanézni, mielőtt megvennéd, ártani nem árt. Ja és ne hallgass az állatkereskedésben dolgozókra - 99%-ban fingjuk sincs az állatokról és azoknak tartásáról, amiket árulnak.
2012. szept. 26. 09:44
 13/18 anonim ***** válasza:

szia! nekem van tengerimalacom, nyuszim, patkányom, hörcsögöm (dzsungáriai és arany is), egereim is vannak... meg degum is:) szóval, amelyik a legjobban ragaszkodik :

1 - nyuszi, patkány, degu

2 - tengerimalac, aranyhörcsög

3 - dzsungáriai törpehöri, egerek

még azt kell tudni róluk, hogy a hörcsögökön, nyuszin kívül mindegyiket párban kell tartani... amúgy nem érzik magukat jól

én neked a nyuszit ajánlom ha van napi 3 órád (de tényleg minden nap)vele foglalkozni, szóval kiengedni tanítgatni, játszani vele , neki nagy hely kell egy 100x50 es alapterületű ketrecnél nem lehet kisebb (de fontos hogy a magassága is minimum 50cm legyen, mert amúgy nem tud felállni 2 lábra

ha kevesebb időd van olyan 1-2 órád akkor patkány vagy degu... de nekik is minimum egy 80x40x60-as ketrec kell soksok játékkal

a tengerimalaccal is sokat kell foglalkozni napi 2 órát kb... őket párban kell tartani egy minimum 100x50-es alapterületű ketrecben minimum 2 házikóval:D

2012. szept. 26. 10:47
 14/18 anonim ***** válasza:
leg ragaszkodobb szerintem a patkany, nagyon jopofa allatok, igazi kis szoros baratok, raadasul eszmeletlen okosak is :) a nyuszi is eleg ragaszkodo, bar o kicsit felenk. Es mi pl sose tudtuk szobatisztasagra nevelni, bar ez lehet h nyuszifuggo. A tengeri malacok meg tenyleg nagyon edesek, kis sipolo zabagepek, de ok is eleg felenkek altalaban. Szoval szerintem ha ragaszkodas alapjan valasztassz, akkor patkany a nyero! :)
2012. szept. 26. 11:53
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok segítséget!
2012. szept. 26. 15:07
 16/18 anonim ***** válasza:
hogy döntöttél? Milyen állatod lesz?
2012. szept. 27. 15:09
 17/18 A kérdező kommentje:
A törpenyuszi mellett döntöttem mert nagyon sok jót hallottam róla és az egyik barátnőmnek is van 1 és tündérien cuki.:)
2012. szept. 27. 16:41
 18/18 anonim ***** válasza:

Nem az a lényeg egy állat vásárlásánál, hogy melyik a legragaszkodóbb, hanem hogy te mit tudsz vállalni, milyen körülményeket tudsz adni neki, anyagilag bírod e hosszú távon az orvosi ktg-eket pl.

Az sem mellékes hogy olvastál e róla (nem itt) tudod e mik az igényei, szokásai, betegségei. Felelősségteljes vagy e, vagy gyerek pl.

2012. szept. 27. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!