A csincsilla tényleg depresszióba esik és elpusztul ha társ nélkül tartom?
Nem tudom meddig tudnád egyedül tartani. Mi majdnem egy évig tartottuk úgy, de napi több órát kellett vakargatni a hasát, vagy nézni ahogy produkálja magát, mert elvárta.
És annak ellenére hogy felváltva játszottunk vele a barátommal, a végefelé kezdett depressziózni szerintem, ezért vettem neki egy párt. Meg az is érdekes volt, hogy amikor még egyedül lakott itt, akkor kiengedtem és miután rohangált 2 órát a lakásban, visszament a ketrecébe és kiterült aludni. Ez így nekem jó volt, mert csak becsuktam estére és kész. Kivéve amikor beköltözött a mosogató alatti szekrénybe, de általában a ketrec is jó volt neki. Viszont az új csilla az baszott visszamenni, ő mindenhova bebújt, asztal alá, szekényekbe és onnan kellett kivadászni. Nem hagyhattam őket a szobában őrizetlenül, mert mindent megrágtak. Tehát ketten is nagy figyelmet igényelnek, persze elvannak egymással, de nem lehetnek mindig a ketrecben. Szerintem ők igazából nem is lakásba valók. A mozgásigényük elég nagy és úgy tudnak a fákon ugrálni, mint a mókusok és úgy futnak mint a nyulak, cikk cakkban, ügyesek és gyorsak. Pl ha nem hagyják magukat, akkor nem is tudod megfogni a szobában :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!