Törpenyúlnak milyen ketrec?
A méretekkel tisztában vagyok (100x50 cm, de lehet, hogy 120-as lesz), de nem tudom, hogy érdemes-e berendezett ketrecet venni, amiben például a ház műanyag, azt nem rágja szét a nyuszi? Vagy inkább vegyek üreset és fa házat tegyek bele? A másik, hogy úgy látom, ezeknek festve van a rácsa, nem rágja le róla a festéket illetve nem árt az neki? (a hörcsögömnek direkt olyat vettem anno, aminek csak "sima" rácsa van)
Amúgy a Ferplast ketrecek jók? Ti melyiket ajánlanátok azok közül?
Nagyot vegyél, és nem kell műanyag ház. Jó egy fapolc, vagy faláda. Azt rágcsálhatja, ha kedve van.
Nálunk nyuszi csak ugrál, integet, és labdázik, ha ki szeretne jönni, nem rágja a ketrecet. A játékait, dobozkáját viszont bővíti rágcsálással.
Köszi, nem igazán voltam eddig se odáig ezekért a műanyag dolgokért, a fa sokkal természetesebb anyag, ha már rágcsál, akkor inkább azt.
Persze, a 100-as ketrec a minimum, meg ahogy magamat ismerem, úgyis jó sokat lesz szabadon:)
Mindenképpen jó lenne olyan ketrecet találni, aminek nem festett a rácsa! Még az a nyuszi is rágja néha, akinek egyébként nem szokása, és nagyon nem tesz jót, ha lerágja a festéket. Szóval ha van mód rá, inkább festék nélkülit!
Az pedig gyakorlatilag mindegy, hogy műanyag vagy fa házat veszel, nekem műanyag van, és nem rágja a nyuszim.
Ha fa házat veszel, arra figyelj oda, hogy amíg még tanulja a nyuszi a szobatisztaságot, ha a háza mellé vagy alá pisil, a fa beszívja a pisit! Én ezért is döntöttem a műanyag mellett. (na meg az ára miatt is, mert bár szépek a fa házak, nagyon drágák szerintem!)
17:37-es, köszi neked is,nagyon jó szempontokat írtál, én is épp emiatt vacillálok a műanyag meg a fa között. Mondjuk van még időm eldönteni, még csak előjegyeztetve van a nyuszi, de szeretnék jól felkészülni rá:)
Az biztos hogy körbenézek még mielőtt ketrecet veszek, mert ezek a festett rácsok egyáltalán nem szimpatikusak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!