Törpenyúlnak 40x60 cm-s ketrec?
Ha legörgettek ahhoz a ponthoz, hogy Hogyan rendezzük be a ketrecet?
Ott írja alatta, hogy: Egy 40 cm x 60 cm-es ketrec tökéletesen elegendő egy lakásban tartott törpenyúlnak.
Ezt mégis hogy gondolják?? Persze, elég lehet, ha nagyon sokat kint tud lenni, de ahhoz, hogy ha valaki pl dolgozik, és csak este jöhet ki a nyuszi 1-2 órára, igen kicsi szerintem. Az én nyuszim pici 1,2 kg csak, és 50x100-as a ketrece, mégis kicsinek érzem néha, amikor bent kell lennie egész nap... Akkor mi a helyzet egy kosorrúval pl, ami nagyobb ennél?
Ez nem állatkínzás??
enyémnek csak 80-as van, de ő naponta csak 6-7 órát van bezárva éjszaka.
a 40x60-as szerintem arra is kicsi lenne, hogy aludjon benne, hihetetlen baromság... kosorrú törpém van 1.7 kg
én is minimum 100x50est terveztem venni, de aztán úgy döntöttünk, aludni jó lesz neki a kisebb is, de ez a 40x60-as szerintem még arra se lenne elég :((
nem tudom, hogy ezt az oldalt ki szerkeszti, meg írja, de biztos nem tenyésztő... én minden normálisabb oldalon azt olvasom, hogy 100x50-es ketrecnél lejjebb ne menjünk.
én inkább itt szoktam olvasgatni:
Az oldal nem nagyon egyértelmű a ketrec nagyságát illetően, kicsit följebb ugyanis ezt írja: "A ketrec mérete legalább 76 cm hosszú és 60 cm széles legyen; a felnőtt testtömeggel számolva 0,5 kg-onként 1 m2 alapterületet kell biztosítanunk az állatnak; a ketrec magassága legalább 46 cm legyen, hogy a nyúl hátsó lábain ülve fel tudjon egyenesedni benne."
Na ezt értelmeznem kellett. Ha 0,5 kilónként 1 m2 kell a kisállatnak, a legkisebb, 1 kilós kisállatnak 2 m2-es ketrec kellene? Akkor az én 2,5 kilós nyuszimnak 5 m2-es ketrec kell? Biztosan nem, valószínűleg a helyiségnek kell akkorának lenni, ahol szaladgálhat. De aki olvassa, megzavarodik, mert előtte és utána a ketrecről van szó. Viszont a 76x40-es is rendkívül kicsi. Jó ez az oldal, de nem mindenben. A képen is látszik, hogy alig fér be szerencsétlen állatka a ketrecbe. Rendkívül megtévesztő, ezért is jó, ha az ember több különböző oldalt is elolvas, mielőtt nyuszivásárlásról dönt. Soha nem kínoznám a nyuszikáimat ekkora kis hellyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!