Kisnyúlnak lehet adni tejben feloldott nyúltápot?
Figyelt kérdés
tegnap délután óta van nálam egy állítólag 6 hetes de szerintem jóval kisebb törpe nyuszi,mivel van anya nyuszi is 3 kicsivel beraktam hozzá,ma estig teljesen jól megvoltak de amikor szopni próbált megtámadta a kicsit,száraz tápot nem nagyon eszik,vizet is csak úgy ivott ha megitattam,nagyon aggódom érte.Egy ilyen témával foglalkozó oldalon azt olvastam macska tápszerrel vagy szőlőcukros-tejes keverékkel lehetne táplálni,de sajnos egyik sincs kéznél,azért gondoltam erre a megoldásra.2012. szept. 13. 21:54
1/10 anonim válasza:
Szerintem tejet nem szabad. Kérdezd meg a törpenyúl.hu oldalon, ott tenyésztők is szoktak fórumozni, biztos tud valaki válaszolni.
2/10 A kérdező kommentje:
köszi! Azt írják tejterméket nem ehet,a másik oldalt is amin olvastam tenyésztők írták elvileg,de inkább nem próbálom ki.
2012. szept. 13. 22:17
3/10 anonim válasza:
6 hetesen már simán megeheti a száraztápot és a szénát! Ilyenkor nem szoktak már szopni. Próbálj esetleg másfajta tápot, hátha csak az aktuális nem ízlik neki.
4/10 anonim válasza:
Laktóz érzékeny, azért nem kaphat tehéntejet. A macskatej pótlóban nincs cukor.
Hívd fel a tenyésztőt, és kérdezd meg mivel etetett. Ilyenkor nem nagyon szabad tápot váltani. Reméljük csak nagyon törpe, és nem egy szopós nyulat sóztak rád.
Szénáznia kéne mindenképp...
Nem a stressztől sztrájkol? Szomszéd ketrec, ahonnan látja a többi nyuszit, de nem tudják bántani, és saját birodalma lehet? Esetleg búvóhellyel?
6/10 anonim válasza:
Ha kényszeretetni kell, akkor a vízben oldott nyúltáp fecskendővel, pipettával megteszi. De ha mákod van az állatorvosnál kapsz spéci zöld port is, ami erre való. (Más, ragadozó tápszerrel megölöd, ne próbáld ki.)
7/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,de ma reggelre megette a száraz tápot,úgyhogy minden rendben van,csak kicsit túlaggódtam magam. :D
2012. szept. 14. 15:05
9/10 A kérdező kommentje:
adtam ,az mindig van nekik:)
2012. szept. 14. 22:48
10/10 anonim válasza:
De jó, örülök, hogy végül megette :) Biztos csak nagyon be volt még tojva az új környezet miatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!