Találtam egy hörcsögöknek való jutalomfalat receptet, szerintetek ha megcsinálom ezt megeheti?
Almás:
Hozzávalók:
- 1 alma
- tojás(sárgája is,fehérje is)
- ízlés szerinti adag szezámmag
- darált keksz
- apróra tört tojáshéj
- 2teáskanálnyi búzakorpa
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és lereszeljük,minél kisebbre. Beleöntünk egy kicsi(kb. 1teáskanálnyi)felvert tojást. Teszünk hozzá daráltkekszet, hogy az alma levét felszívja. Annyit kell hozzá tenni, hogy ne legyen se száraz, se túl nedves. Aztán hozzáadjuk a búzakorpát és a szezámmagot. Összekeverjük és kb. 10percet állni hagyjuk(összeérnek az ízek).
Aztán kiskanállal tetszés szerinti méretre szaggatjuk. A tetejét még bekenjük tojással.
Betesszük az előmelegített sütőbe, korong alakúra lapítjuk és kb. 150fokon 15-20percig sütjük.
(Még egy kis mézet is tehetünk hozzá, az teljesen megbolondítja az ízét!)
igen, megeheti.
De úgy csináld, ahogyan le van írva!
Sima háztartási kekszet használj, ne lisztet!!
Háztartási kekszet imádják a hörik, az enyéim mindig szoktak kapni!
Megeheti.
De én is találtam egy receptet:
Hozzávalók:
- 1 alma
- 4 evőkanál zabpehely
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál napraforgómag (szotyi)
Elkészítés:
Az almát apróra reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a zabpelyhet, és a napraforgómagvaka, amik már megvannak törve, s az egészet jó alaposan összegyúrjuk.
A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk (a tészta hajlamos a letapadásra, így kicsit ügyeskedni kell), formákkal kiszaggatjuk
Sütőpapírra téve, előmelegített sütőben 150°C-on kb. 45 percig sütjük, amíg szép barna lesz.
Tárolás:
Akár nyitott edényben is tárolható. Ha kiszárad, akkor a fogakat is koptatja.
Nagyon tetszik, el fogom készíteni. Remélem segítettem. :)
Én is a kérdezővel vagyok.
De amúgy írhatsz kedves kérdező egy privit, szívesen beszélgetnék veled a hörcsögökről :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!