2 hós deguim megunta a pulcsizást és a homokfürdőt. Miért?
Az első napokban mindketten jöttek pulcsizni lelkesen, és a homokfürdőt is szerették. Tegnap reggel viszont már csak az egyik jött pulcsizni, és az is hamar kibújt, és inkább kint nézelődött, meg a kezemet futkosott. Este meg betettem a homokfürdőt, mint mindig szoktam, de hozzá sem nyúltak. Éjszakára bent hagytam, de reggel is ugyanolyan érintetlen volt, mint addig...
A pulcsizás ma ugyanúgy nem ment, úgyhogy most mi van, beleuntak?
Itatójuk működik? Szénájuk van elég? Mókuskerék nem romlott el? Ha valamit funkció zavar van, és arról magyaráznak, akkor is így viselkednek.
Illetve próbáld a pulcsi helyett a fürdőköpenyt. Kezdő deguknak könnyebb a széles ujja.
Mókuskerék 32 centis, működik, használják. Széna szintén van egy nagy kupac, de 5 nap alatt a harmadát sem ették meg. Az itatóból látom, hogy isznak, de abból is alig fogy. (250 ml-es az itató, és jó ha 20 ml elfogy egy nap)
A fürdőköpenyt kipróbálom!
A hőmérsékletet figyeld még! 30 fok fölött könnyen hőgutát kapnak. Bár az sokszor nem okoz viselkedés változást. Mókuskerekezik, eszik, és öt perc múlva feldobja a tappancsait.
Amelyik nem jön magától, azt mindenképp csald ki, csövezd be, vagy lökd be véletlenül a pulcsid alá. Ő is ugyan olyan szeretetre éhes, kíváncsi, csak félősebb a másiknál.
Ha viszont úgy érzi, hogy őt kevésbé szeretitek féltékeny lesz, rosszkedvű és balhés! :D
Szóval trükközd ki, és csak akkor engedd vissza, ha megnyugodott, és boldog. :D
28 fok volt dél körül. Hűtsem a ketrecet jégakkuval? Szerintem annyira nagyon nincs meleg.
Próbálok ugyanúgy foglalkozni mindkettővel. Eleinte a mostani bátrabb degu volt a félős, és a félős volt a nyitottabb. Valahogy 2 nap alatt szerepet cseréltek, nem értem, miért, mikor direkt ugyanannyit kaptak mindenből, és ugyanannyit vakargattam őket. (vagyis próbáltam vakargatni, mert nem hagyják!)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!