Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » 2 hós deguim megunta a pulcsiz...

2 hós deguim megunta a pulcsizást és a homokfürdőt. Miért?

Figyelt kérdés

Az első napokban mindketten jöttek pulcsizni lelkesen, és a homokfürdőt is szerették. Tegnap reggel viszont már csak az egyik jött pulcsizni, és az is hamar kibújt, és inkább kint nézelődött, meg a kezemet futkosott. Este meg betettem a homokfürdőt, mint mindig szoktam, de hozzá sem nyúltak. Éjszakára bent hagytam, de reggel is ugyanolyan érintetlen volt, mint addig...

A pulcsizás ma ugyanúgy nem ment, úgyhogy most mi van, beleuntak?

2012. szept. 1. 16:07
 1/4 anonim ***** válasza:

Itatójuk működik? Szénájuk van elég? Mókuskerék nem romlott el? Ha valamit funkció zavar van, és arról magyaráznak, akkor is így viselkednek.

Illetve próbáld a pulcsi helyett a fürdőköpenyt. Kezdő deguknak könnyebb a széles ujja.

2012. szept. 2. 08:43
 2/4 A kérdező kommentje:

Mókuskerék 32 centis, működik, használják. Széna szintén van egy nagy kupac, de 5 nap alatt a harmadát sem ették meg. Az itatóból látom, hogy isznak, de abból is alig fogy. (250 ml-es az itató, és jó ha 20 ml elfogy egy nap)

A fürdőköpenyt kipróbálom!

2012. szept. 2. 09:27
 3/4 anonim ***** válasza:

A hőmérsékletet figyeld még! 30 fok fölött könnyen hőgutát kapnak. Bár az sokszor nem okoz viselkedés változást. Mókuskerekezik, eszik, és öt perc múlva feldobja a tappancsait.

Amelyik nem jön magától, azt mindenképp csald ki, csövezd be, vagy lökd be véletlenül a pulcsid alá. Ő is ugyan olyan szeretetre éhes, kíváncsi, csak félősebb a másiknál.

Ha viszont úgy érzi, hogy őt kevésbé szeretitek féltékeny lesz, rosszkedvű és balhés! :D

Szóval trükközd ki, és csak akkor engedd vissza, ha megnyugodott, és boldog. :D

2012. szept. 2. 12:52
 4/4 A kérdező kommentje:

28 fok volt dél körül. Hűtsem a ketrecet jégakkuval? Szerintem annyira nagyon nincs meleg.

Próbálok ugyanúgy foglalkozni mindkettővel. Eleinte a mostani bátrabb degu volt a félős, és a félős volt a nyitottabb. Valahogy 2 nap alatt szerepet cseréltek, nem értem, miért, mikor direkt ugyanannyit kaptak mindenből, és ugyanannyit vakargattam őket. (vagyis próbáltam vakargatni, mert nem hagyják!)

2012. szept. 2. 16:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!