A tengerimalacok alá lehet plédet tenni?
hát sztem nem jó ötlet a pléd..az tuti h nagyon büdös lesz..és a karmaik is beleakadhatnak..
lehetne esetleg szénát v szedjél füvet jó sokat!
Én pléden tartom a malacaimat, már több mint két éve! Illetve ahogy az egyik előttem válaszoló írta, nem egyszerű pléden, hanem "fleece"-en. Ami 100 % poliészter anyagot jelent. Ezt bárhol be lehet szerezni, múltkor vettem újat az Auchanban, 150 x 200 cm-es volt 1.100 forint, úgyhogy nem is drága. A fleece alá mindenképp kell valami, ami még beszívja az anyagon átszivárgott pisit, én kezdetben kukoricacsutka almot tettem alá, és arra a plédet, mert a pellet túl kemény, de az aprószemű kukoricacsutka alom pedig puha volt, és ugyanolyan jó nedvszívó, mint a pellet. Viszont egy éve már áttértem arra, hogy kutyapelenkát teszek a pléd alá, és így nekem jobban bevált. A plédet viszont nem egyszerűen csak leterítem a ketrec aljára, azért, mert az én malacaim imádnak bebújni minden alá, legyen az bármi, szőnyeg stb., így ha így raknám, alá is bebújnának, és összekuszálnák az egészet, úgyhogy én úgymond kibélelem vele a ketrecet, szóval odafogatom a ráccsal. És így nem tudnak alábújni. A sarkokba ahova a pisi megy, oda rakok kisebb fleece darabokat, azért, hogy ne kelljen naponta cserélgetnem a nagy plédet, hanem csak a kicsiket, mert hiába jó nedvszívó, azért pár nap alatt büdi kezd lenni. De így nekem a nagy pléd, ami az egész ketrecben van kibír egy hetet, a kicsiket a sarkokban pedig naponta cserélgetem. Macerásnak tűnik, meg lehet hogy az is, de nekem bevált, és a malacok is szeretik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!