Aggódjak a degumért, vagy ez természetes?
Vasárnap kaptam két kis degut. Közülük az egyik szeret mókuskerekezni, mászkálni az ágakon, pulcsizni, stb. A másik viszont félénkebb, gyakran megijed a semmitől, valamint a nap nagy részén a csőben gubbaszt. Persze azért sokszor jön ki, de általában hamar visszamegy, és a felsőbb szintekre se mászkál sokat, mókuskerekezést meg pláne nem. Szerintem még a függőágyban sem járt. A pulcsizás is feleannyi ideig érdekelte, persze kipróbálta, de hamar beleunt illetve megijedt a másik degutól. Még a homokfürdőhöz is később érkezik, és hamarabb is megy el.
Aggódok érte, hogy kevesebbet mozog. Szerintetek még fél, és az új hely miatt szokott a csőben lenni ennyit, vagy valami bajra utalhat a gubbasztás?
(Melyiket kaphattam? Egy lusta és egy örökmozgó, egy félős és egy bátor, vagy egy beteg és egy egészséges degut?)
Egyébként enni eszik rendesen, a tenyeremből annyira nem szereti, de néha onnan is kivesz egy pár darabka kaját. A másik jobban ránehezedik a tenyeremre, eszik onnan szépen, egyszer bele is ült, de inkább mászókának használja.
Másik kérdésem: mintkettő elég sokat vakarózik, mióta itt van. Az alom miatt lehet? Pelletet használok, de az olcsó, bénább minőségűt. (Corás, 3 kg 250 Ft) Drágábbra sajnos nincs pénzem, váltsam le inkább jó minőségű, pormentes forgácsra? Abból milyen márkát ajánlotok? Egyébként harapdálni is szokták magukat, ezért lehet inkább bolhásak.
Előre is köszönöm a válaszokat!
A vakarozással azt magyarázzák, hogy hogyan, hol, milyen tempóban, kéne őket vakargatni.
Én egy puszilgatni való baba vagyok!
Aztán persze más jut az eszébe, és nesélyed sincs hogy utolérd még 6 hónapig. :)
Magyarul nem bolhás, imádja a port, csak te vagy szörnyű lassú! :P
Ha csinálsz egy 2 degus csapatot, bármelyik 2 degubol, lesz 1 bátor és 1 félős.
A bátorral nincs gond. A félős viszont rosszkedvű, féltékeny és harapós lehet, ha úgy érzi őt nem szeretitek.
Ugyanúgy kapjátok el, szeretgessétek mintha nem félne. Pont annyira kíváncsi, és szeretetre éhes mindkettő, a félelem pedig elmúlik, ha te nyugodt vagy, és határozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!