Tarthatok törpenyuszit egy vagy két tengerimalaccal? és ha csak egy tengerimalacom van akkor a nyuszi tud olyan jó társa lenni mint egy másik malacka? (:
Tudom, hogy az állatkereskedésekben együtt tartják őket és úgy látszik, hogy jól megvannak, de igazából nem egy ideális megoldás. A malackának és a nyuszinak különböző igényei vannak, arról nem is beszélve, hogy a nyuszi jóval nagyobb és megsértheti a malacot.
Ne tartsd őket együtt.
Egy nyuszi nagyon jól el van egyedül is. Nekem is egyke nyuszim volt és köszönte szépen megelégedett velünk mint falkatársakkal. Komolyan...
De nyugodtan érdeklődj a [link] oldalon is, és biztos van a malacosoknak is valami oldala, ahol szintén utánanézhetsz ennek.
én törpenyuszival tartanám ami kb akkora mint egy tengerimalac szal nemhiszem hogy belerugna..
deazért köszi
A nyulak nem társas lények, bárki bármit mond, alapvetően szeretnek egyedül lenni, max egy-két partnert viselnek el, az ember pont azért jó társ nekik, mert nem fajtárs.
Saját ízlésük van, nem mindig fogadják el a többi állatot, rátámadhatnak, esetleg megölhetik, megehetik őket. Ha egy nagyobb pakkban kényszerül élni, ki kell alakítania egy hierarchiát, ahol ő a főnyúl. Ha úgy érzi a malacka ellenáll neki, akkor egyszerűen elveri, megadásra kényszeríti.
A nyulak nem gyengék, főleg, ha baknyúlról van szó, törpe ide vagy oda. Éles karmaik vannak ( a hátsó lábukon elég élesek, hogy az anya véletlenül akár a kölykei hasát is feltéphesse velük, ezért kell rendszeresen vágni), és erős harapásuk van.
Egy nyúl nem olyan háziállat, mint a tengerimalac, rengeteg időt és figyelmet követel magának, és könnyen lehet, hogy szeszélyes vagy épp goromba lesz egy idő után. Nagyok a felneveléshez szükséges költségek is, nevelni kell, naponta kiengedni.
Vegyél inkább malacot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!