Mekkora ketrec kell egy törpenyúlnak?
Hát én azt mondom, minimum 100x50 centis, de ez is csak akkor jó, ha azért napközben ki van engedve sokat. Elég szobatiszták a nyulak, bogyóznak ugyan néha, de az nem hagy piszkot, könnyű összeszedni, pisilni meg szinte biztosan visszamennek a helyükre, ha jól vannak szoktatva.
A szoktatás meg kb. úgy néz ki, hogy eleinte mindig csak kevés időre engeded ki, és ha baleset történik, rögtön visszadugod a ketrecbe. persze az a legjobb, ha azelőtt visszadugod, hogy gond lenne :)
Szóval: minél nagyobb hely ÉS sok szabadon rohangálás :)
Mi mindig a konyha-előszoba részen engedtük ki. Elbarikádoztuk a tűzhely, és a hűtő mögötti részt. Egyszer észre vettem, hogy egy tócsa van a tűzhely mellett, azt hittem, hogy pisilt. Feltakarítottam, eltelt egy kis idő, megint tócsa lett, közben a nyuszi már régen a ketrecében volt. Kiderült, hogy a nyuszi a fogaival valahogy "kilyukasztotta vagy karcolta" az ásványvizes üveget... :D Persze a tűzhely kábelét is megkóstolta.
Egyszer a szobában ugrott ki a ketrecből, beszökött a szekrény mögé több helyen szétrágta a házimozi vezetékeit. Persze a porszívó zsinórját is megkóstolta. Mielőtt szóba kerül: elajándékoztuk a nyuszit egy családi házba, nem sült meg egy vezetéken... Amúgy persze, hogy figyeltem, de az éles fogaival 1 másodperc alatt "dolgozott".
(előző) jaj, nem , bocs :D:D 100*50*50 es:P amúgy szerintem a ferplast ketrecek a legjobbak. és szerintem azzal jársz a legjobban, ha elől felnyithatósat veszel... nem kis reteszelhúzós, mindenféle hülyeséget, hanem olyat, aminek a teljes eleje felnyitható. és mindenképpen fémvázasat, mert a műanyagtetejű nem szellőzik. :))
de persze csinálhatsz sajátkészítésűt is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!