Mit tudtok a nyusziról?
Szeretnék egy nyuszit. Még nem tudom milyen fajtát. Nem is vagyok benne járatos. Ezért is kérném a tanácsotokat, tapasztalataitokat. Kinek milyen nyuszija van? Mennyire vonzza az egereket (kertes házban lakom, és ha jól tudom a nyuszik vonzzák az egereket)? Miket eszik? Mekkora ketrec kell neki? És ezek körülbelül milyen árban vannak?
De a legfontosabb az lenne, ha nyuszifajtákat mondotok. :)
Sajnos bele kellett törődnöm, hogy nem kaphatok kutyát, ezért egy nyuszira gondoltam...
ma 14:49
Egy normális tenyésztő,aki ad származási lapot a nyuszihoz,az nem fogja kereskedésbe beadni.Én ilyenről sose hallottam.
Nem tudom, az én nyuszim tenyésztőtől van, de állatboltban vettem, mert a tenyésztő egyben kisállatbolt tulajdonos is.
De minden nyulat tenyészt valaki aki a kereskedésbe kerül, csak lehet, hogy nem olyan híres tenyésztő. Tehát szerintem marhaság az, hogy az állatboltokban csak rossz, nem egészséges nyulakat lehet kapni. Persze van olyan is, de nem mind.
( én nem a 14:49-es vagyok )
14:49 vagyok
Én csak logikusan gondolkodtam, amikor azt írtam.
De feltehetnénk a kérdést, hogy ki számít tenyésztőnek. És a tenyésztő vásárlóköre kikből áll?
De én a tenyésztő alatt azt értem,hogy kapok a nyúl mellé törzskönyvet stb.
Tehát azok akiknek van egy nőstényük meg egy bakuk és pároztatják őket majd eladják a piciket minden papír nélkül,(na szerintem tőlük kerülnek be a kereskedésbe a nyuszik,meg jófogáson,expresszen is tőlük lehet leginkább venni )azt én nem hívom tenyésztőnek.:)
Olyat én meg még nem hallottam,hogy törzskönyves nyuszikat árulnának kereskedésben.Ahol én voltam kereskedésben ott sok olyan nyuszi volt aki nagyon kicsi volt,tuti,hogy nem érte még el azt a kort mikor ellehetne választani az anyjától.Meg teljesen rosszul etették őket..Rossz volt nézni.Ilyennek egy tenyésztő nem teszi ki a nála született nyuszit.Egy normális tenyésztő meg azért a jövendőbeli gazdival is szeret találkozni,beszélgetni,mikor én megvettem a saját nyuszimat legalábbis így volt.Megmutatta a fogát füleit,szemeit(hogy nem könnyes) stb..Tehát,hogy lássam,egészséges.Majd beszélgettünk elmondott csomó alap dolgot a tartásról.Kérdezhettem.Majd mondta örülne később pár képnek róla,valami visszajelzésnek.:)
Szóval szerintem ilyen egy jó tenyésztő.
Kereskedésben pedig nem csak beteg,foghibás nyuszik vannak persze,de jóval nagyobb rá az esély mint egy normális tenyésztőnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!