Mit tudtok a nyusziról?
Szeretnék egy nyuszit. Még nem tudom milyen fajtát. Nem is vagyok benne járatos. Ezért is kérném a tanácsotokat, tapasztalataitokat. Kinek milyen nyuszija van? Mennyire vonzza az egereket (kertes házban lakom, és ha jól tudom a nyuszik vonzzák az egereket)? Miket eszik? Mekkora ketrec kell neki? És ezek körülbelül milyen árban vannak?
De a legfontosabb az lenne, ha nyuszifajtákat mondotok. :)
Sajnos bele kellett törődnöm, hogy nem kaphatok kutyát, ezért egy nyuszira gondoltam...
Hol tartanád?Kint vagy bent?
Nekem mini kosorrúm van,benti nyuszi,a szobámban van.100*50-es ketrec kell neki.
Itt egy link az etetésről,sok hasznos dolog le van írva: [link]
Tápból hallywood foodosat kap.1-1evőkanálnyit reggel/este.Napközben zöldség/gyümölcs,ezekből nem kell sok.Legfontosabb a széna.
A kezdő összeg sok lehet,nekem kb 35ezer volt,mindennel együtt.Plusz szükségük van oltásra is.
Itt pedig a fajták (törpe fajták):
Ja és ha szeretnél egyet,akkor tenyésztőtől vegyél.
Állatkereskedésben sokszor túl hamar vannak elválasztva az anyától a nyuszik,plusz sokszor keverékek,ami miatt foghibásak lehetnek.
Tenyésztőtől egészséges,kézhez szokott nyuszit kapsz.
Az állatkereskedő is tenyésztőtől veszi, mert az tud neki számát adni.
Törpenyulat a jófogáson is lehet venni. 2-3 ezer/db
Nekem másfél éve van. 100*50-es ketrec itatóval, szénatartóval, kisházzal 14 ezer Ft volt.
Kiss-Madár féle mix23-as magot kap. egy csomag 375 Ft
Forgácsra nem költök, mert van asztalos a családban. Egyébként az lenne sztem a legdrágább tartós kiadás.
Széna is csak pár száz forint/ zacskó. -Ez legyen előtte mindig!
Éjszakánként kaparni, zörögni szokott.
Nekem oroszlánfejűm van. Szerintem nem vonzza az egeret...legalábbis nálunk nem. Lehet kapni állatboltokban nyúltápot ami magokból készül, de ehet konyhai maradékokat is, például dinnyehéjat, uborkahéjat, salátát, répát stb.
100x50x50 cm-es ketrec kell neki, de kicsit kisebben is jól elvan. Ha nem ekkora a ketrec, naponta többször ki kell engedni ugrálni.
Az ár változó, attól függ milyen helyen laksz. Nekem a felszerelt ketrec 6000 Ft volt, a nyuszi pedig 2500. A táp 400-700 forintba kerül. Az alom 170-250 nálunk. Ha a ketrechez nem jár szénarács, itató-etető mikor megveszed,akkor külön megvenni + 2000 kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!