Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Patkányok összeszoktatása,...

Patkányok összeszoktatása, sikerülni fog így?

Figyelt kérdés
Van egy 3 hónapos hímem egyedül hoztam el, de azóta megbántam hogy nem hoztam el az egyik tesóját is. Ha most magamhoz veszek egy kisfiút, akkor ők is össze szoknak majd? Van külön ketrecem, eleinte tartsam abba a kicsit, és csak fokozatosan ismerkedjenek össze?
2012. aug. 1. 14:53
 1/2 anonim ***** válasza:
Én az 1 éves patim mellé vettem egy másikat teljesen más helyről, a ketrecet kitisztítottam hogy ne legyen tele a "régi" állat szagával, majd ketrecen keresztül szimatoltattam őket egy kicsit, egyik sem tűnt vadállatnak ezért beraktam az újoncot. Gond nélkül haverkodni kezdtek, aztán egymást piszkálni, de semmi gond nem volt. Este csipogtak kicsit, mindig felkeltem hogy nehogy bántsák egymást, de nem volt baj csak túlaggódtam. Hamar összeszoknak még fiatalon. Ha külön ketreced is van akkor ha gond van átrakhatod oda az egyiket. Bár nem hiszem hogy erre szükség lesz. De olyankor a két ketrecet tartsd egymás mellett, hogy szokják egymást.
2012. aug. 1. 15:41
 2/2 anonim ***** válasza:

Itt van egy összeszoktatós topik, profik tapasztalataival.

[link]

Az alapelv, hogy először semleges terepen ismerkedjenek, aztán jön csak az összeköltözés. De a patik szeretnek többen lenni, és a picikkel különösen könnyű.

Szerintem jó móka lesz ahogy barátkoznak.

2012. aug. 1. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!