Szerintetek akváriumban lehet valamilyen rágcsálót tartani? Bőv. Lent. (:
van egy akváriumom amiben nem tartok semmit mert a halam meghalt. nem olyan kicsi, de nem is nagy az akvárium. szerintetek tarthatok benne valamit? pl. hörcsögöt/fehér egeret? ha igen akkor adnátok még tippeket hogy mit tudok benne tartani?
/ha nem lehet benne rágcsálót tartani akkor írjátok le hogy miért/
Attól függ, mekkora a terrárium?
Egyébként én nem tartanék benne rágcsálót, nekik jobb az ilyen ketrecféleség mert az jobban szellőzik és szeretnek mászni, szükségük van a mászásra.
Lehet benne tartani ha elég nagy hozzá az akvárium hogy legyen elég mozgástere . Ha leírnád a méreteit akkor meg tudnánk mondani hogy elég nagy-e .
Amiket bele kell vagy bele lehet rakni :
- forgács az aljába
- itató
- etető
- játékok ( pl.:mókuskerék , labda , cső , és egyéb mászkálók 9
- fogkaparó
Valóban kellene a mérete.
Az előbb felsorolt dolgok mindenképpen kellenek bele, mert ugye szegény állat az üvegre nem tud mászni :)
Egyre figyelj, hogy olyan állatot ne rakj bele aki ketrechez szokott.
Én próbáltam a törpehörimet átszoktatni terráriumba, mert lepisilte a falat állandóan a kerékből...
Egyszerűen depis volt benne, akármilyen hiperszuper mászókát kapott. Egy hét után végleg megesett rajta a szívem, és ment vissza a ketrecébe :)
Elég bünti volt neki hogy elvesztette a homokfürdő-medencét, ami a terrárium sarkában volt kialakítva :)
Ez elég szép méret :) A tetejére kell majd valamilyen rács, és egy nehezék rá, hogy ne tudjon kiszökni az állat belőle. Pl. a hörcsögöm régen megakasztotta a mókuskerekét a kerámia tálkájával, felmászott rá, és úgy szökött ki a terráriumából! Ügyes húzás, nagyon okos höri volt. (ezután áttértem a ketrecre, de a rács is megteszi)
Ekkora tökéletes a már előttem említett hörcsögöknek és egérféléknek, (különösen ajánlom a mongol futóegeret! az nagyon aranyos) de még a tengerimalacoknak is bőven jó méretű. A tengerimalacaim ráadásul sosem kísérleték meg a szökést a helyükről, bár igaz, nekik nincs is mókuskerekük. Egérféléknél népszerű még a házi egér, az egyiptomi tüskésegér, az afrikai csíkos fűegér, az afrikai versenyegér, a japán táncolóegér és a zsírfarkú egér.
Amit viszont nem lehet vagy nem szerencsés akváriumban tartani, az a mókus, a csincsilla, a patkány és a degu. Ezek az állatok nagyon igénylik a felfelé mászást, ugrálást, ezért csak emeletes ketrecben tarthatóak. (nekem emeletes ketrecben vannak/voltak, és ha akváriumban tartottam volna őket, tuti megkergülnek, annyira imádnak mászni és ugrani!) A nyulat is ketrecben kell tartani elvileg, bár nyuszim még nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!