Muszáj a vadászgörénynek ketrec?
Előző görink szabadon járt-kelt a lakásban, a mostanit viszont estére kizárjuk a hálószobából, mert ha este is játszani van kedve akkor fölkelt minket.
Az első görit ketrecben terveztük tartani, viszont hangos ketrec rázással megoldotta, hogy inkább kiengedjük :)
Minden göri egyéniség, kiscit más. Jó ha van ketrec, ahol mindene megvan, de ha sikerül jól viselkedőre nevelni és a lakást göribiztossá alakítani, akkor nyugodtan lehet szabadon is.
Nos igen, takarítani azt kell utána, meg a kaját is szeretik elrejteni, bár én már olyat is láttam görinknél, hogy a neki adott ételt elvitte a táljához és ott ette meg :)
Mindenképpen kell ketrec.
Egyébként meglóg, kiesik az erkélyről és egy percig sem lehetsz nyugodt, ha épp nem látod! Ettől még tarthatod "szabadon". Ráadásul neki is szüksége van arra, hogy néha vissza vonulhasson valahova.
Egyébként az enyém pl. a könyvespolcon a könyvek mögött keresett nyugalmat - néha le is vert néhány lexikont. Nem túl nagy boldogság egy átmulatott éjszaka után, hétvégén hajnali 10 órakor a padlón dörrenő lexikon hangjára riadni :)
Nagyon nem jó ötlet! A görényt csak akkor érdemes elengedni a lakásban, ha tudsz rá vigyázni. A vezetékeket olyan helyre kell tenni, ahol semmiképp nem éri el. Bárhova be tud bújni, és imád is bujkálni (pl. szőnyegek alatt.)
Az én görényemnek volt saját szobája, de ha te ezt nem engedheted meg magadnak, akkor marad a ketrec.
Ha mégis bevállalod, hogy elengedve tartod a lakásban, akkor vegyél neki csipogós játékot! Ha nem találod, akkor csipogtasd meg, biztos előjön. Imádják a hangját.
Nem muszály, de vegyél neki hogy éjszakára bezárd... :D
Ha nem figyelsz rá bármilyen apró résen bebújik.. És aztán meg keresheted.. XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!