Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A tengerimalac szeme alváskor...

A tengerimalac szeme alváskor hogy hogy nem szárad ki?

Figyelt kérdés

Úgy értem, én még soha nem láttam a malackámat csukott szemmel aludni, olvastam is, hogy nyitott szemmel alszanak.

De miért?

Hogy hogy nem szárad ki a szemük?

Mert az ember például nem képes nyitott szemmel aludni, mert a szem kiszárad....és elkezd könnyezni.

Malacoknál hogy van ez? Vagy miért van így?

Ilyenkor látja is azt ami felé néz alvás közben, vagy semmit nem lát, csak nyitva a szeme?

2012. jún. 28. 23:15
 1/6 anonim ***** válasza:

Az enyém csukott szemmel horpaszt!

Csak a zajra vagy fényre nyitja ki a szemét, hallgatózik egy kicsit és ha semmi nem utal kajára, akkor visszaalszik!

2012. jún. 28. 23:25
 2/6 anonim ***** válasza:
Enyém is be szokta csukni a szemét. Olyan van,hogy nyitogatja, de akkor csak szendereg.
2012. jún. 29. 12:18
 3/6 A kérdező kommentje:
enyém nyitott szemmel alszik pl nappal...sosem láttam még csukott szemmel szunyókálni
2012. jún. 29. 13:31
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem nappal alszik a malac, hanem éjjel! Nappal csak sziesztázik, olyankor persze, hogy nyitva van a szeme!
2012. jún. 29. 15:09
 5/6 anonim ***** válasza:
A csukott szemmel alvás a bizalom jele. A fiam olyan mélyen el tud aludni, hogy észre sem veszi, hogy ott motozok körülötte. Nyitott szemmel is tudnak pihenni, de mivel zsákmányállatok az állandó résen állás alapdolog. A szemük nem szárad ki, mert ugyanúgy termel könnyet és pislognak is, de azt is csak ritkán.
2012. jún. 30. 10:44
 6/6 anonim ***** válasza:

az enyémek nappal csak ledöglenek egy kicsit, oldalra fekszenek, nagyon édesek, teljesen el vannak nyújtózva.

néha kicsit szűkül a szemhéjuk, de sosem csukják be teljesen. éjjel nem szoktam őket figyelni, bár gondolom csukott szemmel alszanak.

de virraszthatok én ezeknek 24 órát is, sztem csak akkor mernek igazán aludni, mikor én is. nagyon össze tudják magukat fosni a legkisebb zajokra is. :)

2012. jún. 30. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!