Hogyan szerettessem meg magam vele? (tengerimalac)
Olvasd el a tippeket a gemon.ro-n:
"Ha többet foglalkozunk vele, gyakran vesszük kézbe, jutalomfalatokkal magunkhoz csalogatjuk, gyakran az ölünkben etetjük, s beszélünk hozzá, lassan megszelídül.
Félénksége lassan feloldódik, felismeri hangunkat, bőrünk illatát érezve megnyugszik, s a simogatást, becézést sajátos mormogással jutalmazza. Egy idő után megszokja társaságunkat, s már nem rémül meg, amikor felvesszük.
Mielőtt kivennénk ketrecéből, hanggal jelezzük közeledésünket. A tengerimalac hallása nagyon kifinomult, akár a lépéseinket is felismeri, s a másokétól megkülönbözteti. Két kézzel emeljük fel, gyengéden, de határozottan. Egyik kezünkkel nyúljunk a mellkasa alá, a másikkal a hátsó felét fogjuk meg."
Innen: [link]
Nekem is van tengerimalacom, és ha a házában bujkál, nem azt jelenti, hogy nem szeret, csak azt, hogy előszeretettel bújik be mindenhová. Én ha odamegyek hozzá, mindig kidugja az orrocskáját :)
A tengik füle tényleg nagyon érzékeny, ezért önkéntelenül is megrémülnek minden - számukra éles - hangra. Az enyém füle akkor mindig ugrik egyet. A füle ugrik... xDD
Ahogy már mondták előttem, az első héten ne piszkáld, csak a 2. héten kezdj közeledni felé.
Az én malacom azért volt a kelleténél durcásabb (ezért Durci a neve... xD), mert vemhes volt. Úgy hoztunk el az állatkereskedésből egy 2 hónapos tengerimalacot, hogy nem tudtuk, hogy vemhes! 2 hónaposan lesz ivarérett, de csak 6 hónaposan szabad vemhesnek lennie. Felelőtlenek voltak -.-" Kettőből az egyik kismalac sajnos meghalt.
Pontosan milyen hangot ad ki? Ezen a honlapon beazonosíthatod!
[link] (malacmánia)
Én legtöbbször a jelez-t hallom, mikor kinyitom a hűtőt vagy zörög a zacskó xDD
Aztán megtaníthatod neki a nevét is! Youtubeon elég sok videó van, és ha már szoros kapcsolatban vagytok egymással, akkor trükköket is taníthatsz neki! :DD De ahoz kell kitartás xP
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!