Mit tegyek ha dagi a tengerimalacom?
2 lány malacom van és már nem tudom hova csökkenteni a mag adagjukat Már csak napi 1 evőkanállal kapnak EGYÜTT
Zöldséget minden nap kapnak fő élelmük a széna napi kb 4 szénatartónyit megesznek:)
"nem tudom hova csökkenteni a mag adagjukat"
Ezek nem hörcsögök, ne ajd nekik magot!
Szénát adj nekik (lehet kapni szárírva), meg petrezselyem, sárgarpa zöldje, uborka, ilyenek. (Kivéve karalábé, káposzta, meg puffasztó dolgokat ne.)
Nem mozognak eleget! Vedd ki gyakrabban őket és ne hagyd, hogy lazsáljanak!
Szerintem a szénát ne csökkentsd, mert akkor meg a fogaik nem kopnak!
Nem kicsi a ketrec, tudnak benne mozogni?
A tengerimalac nem magevő! Tápot kell nekik venni! Pl amivel én etetek,rá van irva,hogy nem hizlal,csökkentett energiatartalmú,Versele-Laga Cavia Complete,ez nagyon jó táp,ilyet vegyél: [link]
Ebből adj reggel 2 és este 2 evőkanállal. Széna legyen előttük mindig. Zöldség napi 2 marok,reggel 1 és este 1. És mindennap vedd ki őket futni. Szárazkenyeret meg semmi ilyesmit ne adj nekik. Kevés gyümölcs mehet.
80as ketrecük van emelettel
Nem nagyon van lehetőségem kiszedni őket mert olyankor a sarokbe bújnak:(
De mondjuk a szomszédnak van füve és ha oda minden nap kivinném őket legelni az segítene?
Csak akkor vidd a szomszéd füvére, ha biztos, hogy nem permeteztek a környéken se, nem volt repülőgépes szúnyogirtás és nem autóút mellett van a fű.
De ilyenkor olyan kifutót kell csinálni nekik, amin felül is van rács, nehogy macska, kutya, vagy valami ragadozó madár levadássza szegényeket!
Szerintem a fűben nem fognak szaladgálni, hanem megállnak egy helyben kajálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!