Miért sípol a hörcsögöm már napok óta?
Gratulálok a szüleidnek...
Ezért kell állatkát tartani, hogy hagyjuk szenvedni, mert nincs rá pénz.
Én ha gyerek lennék, és nem adnának azért pénzt, hogy az állatkámon segíthessek, lopnék tőlük a tudtuk nélkül és igenis segítenék az állatkámon, mert ő nem egy tárgy, hanem egy élőlény akiért felelősséggel tartozunk!
Nagyszülők sem tudnak adni? Egyébként szép, hogy (legalábbis azt vettem ki abból, amit írtál) a szüleid fizetik a hörcsög eltartását, almot, tápot, de állatorvost már nem bírnak.
Egyébként nem biztos, hogy meg fog halni. Csak 1 példát mondtam az előbb. Azt viszont végiggondolhatnád, hogy miért kezdett el sípolni. Lehet valami a tüdejébe ment, és az okozza a gondot.
1. Váltottál mostanában almot? (mondjuk most más márkájút használsz, mint eddig) Ha forgácsot használsz, nem poros? Nem túl apró a forgács? Honnan vetted, boltból vagy asztalostól? Mennyire jó minőségű?
2. Érte valamilyen por vagy homok a hörcsögöt? Akár ha kiporoltál egy régi törölközőt a hörcsög előtt, az is számíthat! A homok nem feltétlen rossz hatású, de ezt is bele kell venni.
3. Mennyire párás a szoba, ahol van? A páratartalom hirtelen változása is megviselheti. Bár erre annyira nem kényes: ami nektek kellemes, az neki is.
4. Hörcsöggömbben vagy anélkül szoktad kiengedni a ketrecéből? Akár meg is rághatott valamit, amit nem lett volna szabad neki. Különösen veszélyesek a szobanövények, de akár ha kintről hoztál be neki valamilyen számára mérgező fa ágát, vagy egyéb növényi részt, megbetegedhetett emiatt.
5. Más állatokkal mennyire érintkezik? Általuk is kaphat el betegségeket!
6. A huzattól nagyon könnyen megfázhatott! Egyszer sem érte akár a legkisebb huzat a napokban?
7. És végül a legkézenfekvőbb. Mennyi idős a hörcsögöd? 1-2 évesen már öregnek számít, bár ha jól tartod, akár 3-4-5 évet is élhet. Ha már van mondjuk 2 éves a hörid, akkor ez az idős kori elgyengülés. Ha még fiatal, akkor nagyon alaposan gondold végig az előzőeket, hátha sikerül állatorvos nélkül kitalálnunk a hörcsög baját!
Anyuék nyílván nem hülyék és észre vennék, hogy egyik napról a másikra eltűnt pár ezer forintjuk. Meg lopni amúgysem fogok.
Igazából mi úgy vagyunk ezzel a hörcsöggel, hogy csak van, mert két éve talaltam decemberben, és sajnáltam ott hagyni, hogy megfagyjon, ezért haza vittem, és szánalomból maradhatott.
Mert nem tudtam rásózni senkire.
Úgy voltunk vele, hogy hogyha már van akkor kap kaját és mindent ami kell neki, de ennyi.
Valahogy az én szívembe sem lopta be magát.
Csak úgy van. Persze foglalkozóm vele, mert sajnálom, de nem szeretem. Nem tudok mit kezdeni ilyen picike lénnyel.
Vannak más állataim, kutyus, cica és papagáj, értük kéregetni is képes lennék.
Amiket meg az utolsó mondott... hát kivenni csak úgy kézbe szoktam, nincs gömbje.
És érintkezik minden este a másik három állatkával, de leginkább a kutyus füle alatt szokott aludni.
Viszont mind a három oltva van. Húzatban nincsen, arra figyeltem.
Por... az mindig van, főleg ha a papagáj fölkavarja miközben röpköd.
Almot ugyan azt kapja évek óta.
Még arra gondoltam, hogy netán a csirke hústól lehet baja, mert kb egy hete a bátyám barátja nyers csirke húst dobott be neki. Attól lehet baja?
Viszont lassan három éves lesz, elvileg akkor öreg már.
Nagyon lefogyott, ugyan akkor folyamatosan eszik, szóval nem értem.
A csirkehústól nem lehet baja.
A fogyás és a sípolás is az öregsége miatt lesz. Szép kort élt meg :)
nagy melegben ugyanez volt a mi hörcsögünkkel is, 3-4 nap után jöttünk rá, hogy szegény nem ürített, valószínűleg "beszáradt" a cucc. Csak pisilni tudott.
Pedig adtunk neki rendesen mindent...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!