Szerinted állatkínzás két tengerimalacot 80x50 cm-es ketrecben tartani?
Szerintem igen.
Én 1 aranyhörcsögöt tartok ekkorába.
Mindenki a minimum 100*50-est fogja javasolni, valójában én is annak a híve vagyok.
De azért azt sem szabad elfelejteni, hogy nem mindegy mekkora malacokról van szó! Amíg kisebbek, elég lehet ez a méret is. A 25-30 cm-es kifejlett malacoknak, főleg, hogy benn van a két ház is, viszont már kicsi. Megoldás lehet, ha a házak kerülnek emeletre, így a teljes 80*50 cm bejárható.
Vagy láttam egy érdekes (házilagos) megoldást, ahol a házak a ketrecen kívülre kerültek és a malacok a ketrecajtó helyén mentek a házukba -az egyik jobbra, a másik balra!
Helyet lehet spórolni az önitatóval, ami kívül van, de nem minden malac szereti.
Mindenesetre minél nagyobb a hely, a malik annál boldogabbak, így nagyobb örömöt okoznak neked is.
Úristen. (ez most az első válaszadónak szólt). Hogy volna állatkínzás? Nekem is két malacom van benne, nagyon jól érzik magukat, vidámak, egészségesek, kiegyensúlyozottak.
Ugyan egyetértek azzal, hogy minél nagyobb, annál jobb, a százas, százhúszas méret nyilvánvaló, hogy jobb megoldás.
Azzal is egyetértek, hogy nem szabad az állatokat kis méretű, kényelmetlen ketrecbeli életre kárhoztatni, de ez már a ló másik oldala, az a húsz centiméter mínusz nem számottevő. Ha okosan, kreatívan rendezed be, behozható a hátrány. Egy nagy ketrecet is lehet előnytelenül berendezni, és közepes ketrecbe is lehet emeletet rakni.
Érdemes lapos tetejű házikót belerakni, ennek a tetején is járhatnak, a szénatartó meg kívül legyen. Továbbá érdemes a cocikat minél gyakrabban kiengedni a lakásban, hogy futkározhassanak. Én napi kétszer egy órára engedem ki őket.
Egyébként, ha kicsit is úgy látom, kinőtték a nyolcvanas ketrecet, mindenképpen szerzek nagyobbat.
Aki ketrecvásárlás előtt van, javaslom, hogy inkább egy méterest vegyen, de ha már megvan a nyolcvanas, és a malacok sem óriás méretűek, nyugodtan ki lehet próbálni.
Az állatkínzás nem itt kezdődik:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!