Ez ugye nem betegség? A törpenyuszimnak pár napja az egyik füle teljesen hegyes, a másik pedig lelóg. Valami megcsiphette neki? Vagy azért van ez, mert még növésben van? Ez a nyulaknál természetes, vagy nem?
Akkor örüljetek, hogy nem történt baj. Gyakori, de nem minden nyúlnál fordul elő a rák. Igen, nézzetek szépen utána a nyúlbetegségek közt szerepel.
Nagy-Britanniában és Amerikában kissé nagyobb hagyománya van a hobbinyúltartásnak, már jó pár éve ivartalanítják a kiskedvenceket.
Itthon egy nagyobb kisállatklinikánál is érdeklődtem, akik gyakran hajtanak végre efféle műtéteket, ők is csak javasolni tudják.
Az ivartalanítás utána nyúl érezhetően megváltozik, kevésbé lesz agresszív, szeszélyes, vagy már nem rágcsálja szét a bútorokat. Kezelhetetlen nyulaknál főleg ajánlott.
Inkább nektek kéne tanulnotok. Sokan gondolják, hogy tájékozottak, közben a 99% azt hiszi, hogy a nyúl rágcsáló...
Itt van egy kicsi a rákról:
Egyetértek! Nekem 11 nyulam van egyik sincs beoltva és semmi bajuk.Igen,lehet,hogy keverék nyuszit vettél,vagy lógófülűt.Minden lógófülű nyuszinak először áll a füle,majd kb. 8-12 hetesen kezd lekonyulni.
NYUGI NYUSZISOK,nem kell az ilyen amatőrön felhúzni magunkat!!! :)
helló megint a laskás vagyok én jól tudom hogy milyen egy nyul nekem törpenincs sok de sima rengeteg és azt is tudom hogy gyakorlatilag már"nem rágcsáló" mert a nyulat a nyúl alakuak rendjébe sorolják ez még 2 családra is oszlik a nyulfélék és a pocoknyulfélék családjára.VISSZATÉRVE A HERÉLÉSRE:
1- mi nem amerikában vagyunk.
2-ez csak egy ujjabb "divat" merthát kérdezz meg erről egy TAPASZTALT nyulászt és szemközt fog röhögni. Jólenne ha csaktapasztaltak osztanák az észt és kevesebb lenne a hülyeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!