Hörcsög, de honnan?
szeretnék venni magamnak ismét egy kis hörcsögöt.
de nem tudom honnan.. :c
10 emberből 8-an boltot 2-en pedig tenyésztőt ajánlottak.
szerintetek? van különbség a két hörcsög közt?
"van különbség a két hörcsög közt?"
Minden hörcsög között van különbség, mindegyik egy külön egyéniség. Ez független attól, hogy kereskedőtől veszed, vagy tenyésztőtől.
A tenyésztő (persze amelyik lelkiismeretes) gondosan vigyáz arra, hogy lehetőleg ne szülő-gyerek párosodjon, az esetleg gyengébb egyedeket nem tenyészti tovább, azokat eladja eleségállatként.
Elvileg a kereskedő is a tenyésztőtől vásárol, de olcsóbban, mint te, mert kap engedményt.. Sokan közülük maguk is tenyésztenek (igen, tenyésztenek és nem szaporítanak!, mert értenek hozzá).
Idáig szerintem nincs különbség, csak annyi, hogy a kereskedő mindet el szeretné adni.
A gond ott kezdődhet, hogy néhány állatot visszavisznek (mindegy milyen okból). Ezeket az állatokat a tenyésztő eleségállatként fogja eladni, nem teszi be az eladásra szántak közé. A kereskedők egy része viszont ismét eladja (jobb esetben csak azután, hogy karanténban tartja, és megbizonyosodik arról is, hogy nem vemhes).
Ennyi rizikó lehet (de nem biztos, hogy van!) a kereskedésben.
Én úgy vettem annak idején kereskedésben az enyémet, hogy tulajdonképpen halkajáért mentem, de úgy nézett rám Hörmi, hogy egyszerűen nem tudtam eljönni nélküle!
A másodikaat a boltban nem vetted a kezedbe? Akkor nem harapott? Ha akkor nem, akkor te nem foglalkoztál eleget vele. Ha meg már akkor is harapott, miért őt választottad?
"A tenyésztői megszokta a zajt." A többi hörcsögét maximum. A kereskedésben, főleg ha több napot, hetet ott tölt legalább annyi zajt meg tud szokni, sőt ott simogatják is őket, emberi hangokat is hall.
Szerintem te a másodiktól is azt vártad, amit az elsőnél elértél 3,5 év együttlét alatt, csak azonnal. Ha meg -mit írod- nem mertél benyúlni hozzá, akkor nem is simogattad, így nem is változhatott semmi.
Szerintem ez emberfüggő:)
Bár énis a tenyésztőt ajánlom, tény hogy minden hörcsög egyéniség, pl a fiú hörim foton szabadulni akar és csak engem nem harap meg,sose csinál fészket.. lusta rá.. vad hörike:) a másik kislány pedig fojton tolat a kezemben és minden percben fészket csinál hacsak nem alszik vagy eszik:)
Köszönöm a válaszokat! :)
Nem nem vettem a kezembe, nekem ő tetszett meg, esélyem se volt kézbe venni, mert nem hagyták :(
Foglalkoztam vele, probáltam simizni picit, a kis fejét meg ilyenek de támadott nagyon.. És nem csak engem, még apámat is, aki különösen jól ért az állatokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!