Nagyon szeretnék egy állatot mióta az eszemet tudom. A szüleim nem rajonganak az ötletért. Mit tehetnék? /többi lent/ (hosszú)
előző, nem ez nem igaz a tengerimalaccal sokkal többet kell foglalkozni mint egy hörivel naponta minimum 1-2 órát...
és eleve 100x50-es ketrec kell és nem szabad őket egyedül tartani, ill a táplálása sem annyira olcsó... első állatnak tényleg nem jó.. nekem is vannak malacaim szóval van tapasztalatom kedves kérdező elhiheted nekem:)
Nekem nyuszim van.Én is jó sokat vártam rá.Nehéz helyzet ez.Csomó szülő nem akarja,hogy legyen.Én viszont úgy szeretném majd,ha lesz gyerekem,hogy legyen legalább egy állat,szerintem tanulja a felelősséget,hogy hogyan kell bánni velük,sokkal jobb ha van állat..
Én úgy kaptam nyuszit,hogy sokat beszéltem róla.A tartásról,viselkedésükről ,szóval nem azt hajtogattam,hogy anya kell nyuszi,az csak idegesítette volna..Aztán látták,hogy csak nem múlik ez a "nyuszi mánia" és végül belementek.Nem egy nagy állatbarát anyum,de mostanra már megszerette a nyuszimat.Mondtam is neki,hogy milyen szépen beszél vele.:D Múlkor megilyedt a nyúl mert benyitott anyum,erre mondta neki,hogy : ne ilyedj meg drágám.. A nagy ellenző.:D
Úgyhogy kitartást.:/
3. válaszoló vagyok
Szerintem ez is jó ötlet, amit az utolsó írt, hogy ne csak azt hajtogasd, hogy állatot szeretnél, hanem először döntsd el, hogy milyen állatot tartanál szívesen és annak a viselkedéséről, szokásaitól, tartásáról beszélj. Illetve ha tiltakoznak felhozhatnád azt is, hogy a te szobádban lenne és ha undorodnak tőle, akkor nem kell bejönniük, nem fogják látni, nem kell nekik vigyázniuk rá (persze finom és kedvesen mondd ezt, ne teljesen így:D ).. hogy mostantól te takarítanád a szobád (még ablakot is te pucolsz, így tényleg egyáltalán nem kell bejönniük, ha undorodnak tőle. Másik hasznos érv, hogy felhozod, hogy szeretnél felelősségteljesebb "munkát" végzeni a suli mellett és úgy gondolod egy állat megtanít a felelős gondoskodásra.
Sok sikert!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!