Mit adjak a nyuszimnak, ami nagyon koptatja a fogát?
Levágni még nem kell belőle a doki szerint, de a szénát nem nagyon tudja enni, így valahogy le kell koptatni neki.
Kapott akácfalevelet és ágat, ezt eszi, de mit tehetnék még? Durvább tápot vegyek neki? Mármint most ilyen puha, pellet-tápja van.
Szia!
Próbálkozhatsz szárazkenyérrel is, hátha szereti. Emellett lehet kapni valamiféle fűből készített préselt rágnivalót (olyasmit, amilyent az állatkertben is lehet adni az állatoknak).
Minemellett múltkor láttam a TV-ben, hogy néha érdemes megmutatni az állatorvosnak a nyuszi fogait, mert a hátsókat nem koptatja néha rendesen és akkor reszelővel segít rajta a doki.
Remélem, segítettem :-)
Szárazkenyeret ne!!! Hiába száraz, nyálhoz ér, máris felpuhul, és felpuffad a nyuszi! Próbáld ki magadon, h érintsd oda a nyelvedhez, és máris puha.
Ha szénát nem lehet, lehet kapni fogkoptatókat már minden finom ízesítésben, vagy szárított zöldségeket.
Milyen fajta tápot kap?
Se kenyeret,se olyan bolti agyonízesített fogkoptatót nem ajánlanám..Csomó mindent kitalának már,múltkor mézes-joghurtosat láttam,hát nem tudom minek ilyen egy nyúlnak.
Legjobb ha ágakat adsz neki. [link] itt a vége felé felvan sorolva egy pár adható és a mérgezők is.Egyébként is az ágak a legjobbak fogkoptatása.(Meg hát ugye a széna.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!