A ti állataitokat nem zavarja a gépzúgás és a zenehallgatás?
Még nem vettem semmilyen állatot, de szeretnék valami kisebb rágcsálót. Az a baj, hogy csak az én szobámban lenne hely a ketrecnek, ahol a gépem és a zongorám is van.
A gép hétvégén kb. egész nap, hétköznap inkább délután van bekapcsolva folyamatosan estig.
Valamint a zongorám is itt van, amin iskolaidőben majdnem mindennap játszok fél órát. Szép pianino, jó nagy hanggal :S Ennél viszont meg tudnám oldani, hogy kiviszem a ketrecet a zongorázás ideje alatt. De a gépnél ezt nem csinálhatom meg. Nagyon zavarná az állatot?
Mondjuk egyszer volt nálam tengerimalac megőrzésre, és őt nem zavarta, de hát ő csak 5 napig volt itt!
Nekem nyuszim van, őt nem zavarja a zene, se a gép. Bár az tény, hogy nekik jobb a hallásuk, szóval ne olyan hangosan hallgass zenét vagy zongorázz, hogy a saját hangodat se halld tőle.
Viszont a papagájaim nem nagyon szeretik se a zenét, se a tévét, ha szól valamelyik, akkor ők is kórusban üvöltenek.
Érdekes, amit kérdezel.
Van egy nyulam. Kiegyensúlyozott, boldog nyúl. De megfigyeltem, egészen kicsi kölyökkora óta halálra rémül bizonyos hangoktól. Nem egyszerű megfogalmazni, mely hangoktól. A tévé hangja nem zavarja, sőt, sokszor elé fekszik, meg nézi a képernyőt, gondolom, a változó képek kötik le a figyelmét.
DE: a bőréből is kiugrik rémületében, ha a Youtube-on halkra(!) véve, akár csak egy ütemet is lejátszom egy számból. Vagy a telefon. Tőle kb. 20 méterre megszólal egy telefon, de ő a lehető leggyorsabban kotor egy védett helyre. Az SMS-hangomat a nyúl miatt változtattam meg, most már csak egy rövid, mély gongszó, hogy ne őrüljön meg a ti-tá, ti-tá hangtól.
Egyébként így szoktattam le a vezetékrágásról. Ott ültem a szobában, telefonomom lejátszásra állítva egy szám, és ha elkezdte, akkor én elkezdtem a dalt játszani, de azonnal le is állítottam. Csak egy pillanatnyi zene elég volt, megijedt, futott két kört. Majd kis idő után persze visszatért, és újra rágni kezdett, én megint jöttem a zenével. Így csináltuk, míg össze nem kapcsolta a vezetékrágást az ördögtől való hangokkal. :)
Van még, ami zavarja: a súrlódás hangja. Hülyeség, mi? :) Például, ha tapsolok, énekelek, vagy kopogok az asztalon, fel sem figyel rá, legfeljebb a füleit mozgatja, de közben jön-megy, elfoglaltan intézi a dolgait. De ha ugyanakkor pl. egy papírt vagy bármilyen más tárgyat az asztalhoz "dörzsölök", attól megint kiborul. :) Persze, direkt nem szoktam, de pl. az asztalon arrébb tolom az üveget, mert útban van, akkor a nyúl szélviharként rongyol át a szobán, és akkor már tudom, megint rosszat csináltam.
Az emberi hangot viszont nagyon szereti. Ha mi jövünk-megyünk, akkor ő is jön-megy, mászkál. De ha mi letelepszünk valahová a lakásban, akkor ő is odajön, lefekszik, kidobja hátra a lábát, és roppant elégedettnek tűnik.
Szóval kérdésedre válaszolva az én nyulamat nagyon zavarja a zene. Huzamosabb zenehallgatáskor meg szoktam oldani, hogy ne legyen a közelben. De az igazat megvallva más nyúlról még nem hallottam, hogy ilyen defektes legyen. :) Defektes, de imádom.
Első vagyok
Azért van jó oldala is akkor, hogy defektes a nyuszid, ha ezzel le lehetett szoktatni dolgokról :)) Én semmi ilyet nem tudtam még kitalálni, mert hiába voltak hangok, amiktől félt, vagy mozdulatok vagy akármi. Pár alkalom után immunissá vált mindenre, és még a szokásos zavaró hangra se hagyta abba, az ágynemű rágását :D
az én szürke nimfapapagájaimat nem zavarja a gép zúgása .. sőt, azt véltem felfedezni, hogy nemes furcsasággal úgy csinálnak, mintha elbóbiskolnának, de amikor a gép zúgása megszűnik, akkor valahogy meg mintha "felébrednének" a szundikálásból .:)
Üdv: Mr.Bean Official GYiK
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!