Mit tegyek, hogy ne szaporodjanak állandóan a hörijeim?
Nekem is voltak Dzsungáriai törpehörcsögeim és egyszer szült is a lány hörcsögöm, de később megbetegedett és elpusztult :( nem biztos hogy a szüléstől pusztult el, de lehet, nem tudom :/
Szerintem nincs más megoldás, külön kell venni őket ha azt akarod hogy ne szaporodjanak (nekem is ezt mondták)
De ha egyszer elválasztod őket, akkor többet ne tedd őket egybe, mert akkor összekapnak (tapasztalat)
Amúgy átlagosan 3 évig élnek, de az egyik hörcsögöm elélt 4 évig is :)
Sajnos nem lehet megoldani, hogy ne szaporodjanak. Létezik olyan, hogy ivartalanítás, de nem érdemes, mert a hörcsög a kicsi testével már az altatásba is belehalhat, nemhogy a műtétbe! A legjobb az lenne, ha végleg külön tudnád őket tenni. A vadonban is magányos állatok a hörcsögök, csak párzási időszakban vannak együtt. Ha külön tudod választani őket, tehetnéd egymás mellé a ketrecüket/terráriumukat, hogy hallják egymást, érezzék a szagukat. És igaz, tényleg belehalhat az anya a gyakori szülésbe, hiszen ez nagyon megterhelő a szervezetüknek. Gondolj bele, még az előzőt sem piheni ki, és már jönnek is az újabb picik! (ráadásul ezt sokszor egymás után el kell játszania..)
A hörcsögök elég rövid életűek, átlagosan 2-3 évig élnek. Az állatkereskedésből vett túlszaporított, beteg példányok jó ha 1 évet élnek. Ha tenyésztőtől (vagy gondos, hozzáértő állatkereskedésből) vetted és jó helyük van nálad, szép és egészséges höri, akkor 4-5 évig élhet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!