Törpenyuszinak milyen tápot vegyek, milyen almot? Ezek jók?
hamarosan megveszem a nyuszimat:)
holnap megyek vásárolni neki kellékeket :)
tenyésztőtől veszem, kicsin
és ezek jók neki??
ez az alom: [link]
ez a táp:
és ez a fajta széna jó:
fressnapf.hu/termek/fit_fun_alpesi_szena_5kg_150l
:) szóval ezek jók?
vagy inkább ezt az almot vegyem?:
köszi a segítséget:)
igen azt kifelejtettem hogy először szobatisztának kell lennie nekem kb 1,5 hétbe került :) lehet h én csináltam rosszul de nagyon sokat takaritottam a ketrecét mire rászokott a wc.re :D
na a miénk igy néz ki :D
:) tökjó köszi h küldtél képet is:)
milyen nyuszid van?? mi a neve? :)
sok gond van vele? hol vetted?:))
:)
de ari lehet:) énis lógófülüt szeretnék persze tenyésztőtől, ugy vagyok vele, h ha veszek akkor biztos helyről.
de olyan nehéz tenyésztőt találni:( meg nekem mind1 milyen színű a nyuszi, csak kosorrú legyen és aranyos:)
de keresgélek már vagy 2hete és semmi jó helyen nem találok
Hunny Bunny (van is nála eladó alom) és Jolly Jumper tenyészet, Budapesten vannak, mindketten nagyon megbízhatóak! Személyesen ismerem őket kiállításról!
Én is csak a nyuszim wc-jébe rakok almot (fapellet), ill. a ketrec másik 3 sarkába.
Tápnak Versele Laga Cuni Complete és Halywood törpenyúl tápot adok. Ezekben nincsenek felesleges magvak (pl. kukorica, ilyesmi). A Halywood tápot törpenyúl tenyésztők segítségével állították össze!
Széna bármelyik jó, ahogy jónak látod :)
De javaslom regisztrálj a www.torpenyul.hu oldalra, a fórumban van egy felhasználó (PITE) és ő szokott szénát kaszálni. Ha jól tudom mostanában lesz majd eladó szénája. Egyrészt olcsóbb, másrészt friss és az eddig kevésbé szénázó nyuszik is rákaptak a szénára. Nincs jobb a frissen kaszált szénánál :) Ő is pesti egyébként.
Szia!
Nagyon sokféle nyuszival találkoztam, abból kifolyólag, hogy szinte mindegyik barátnőmnek van :) Sajnos így sok nyuszibetegséget is láttam, viszont ezáltal sokat megtudtam róluk. Ami tuti, hogy ne a puszta ketrec legyen alatta, mert, ha simán a műanyagon álldogál vagy ugrál, előbb utóbb kisebesedik/fekélyesedik a lába. Én a teljesen natúr forgácsot ajánlom vagy a natúr szénát (előbbi jobban szívja a nedvességet, szóval szerintem jobb). A nyuszi wc nagyon hasznos dolog, valóban érdemes rászoktatni. Ebbe, rudakba préselt forgácsot szoktam tenni, mert a nedvességet és a szagot is jobban magába zárja. Szerintem, ha ilyet teszel a nyuszi alá a ketrecbe is az nem lesz neki túl kellemes. Ami még aranyszabály, hogy meg kell próbálni a lehető legtermészetesebb dolgokat adni a nyuszinak. Tehát alomnak nem jó pl. a törölköző vagy játéknak a gumilabda. A nyuszik, mint a gyerekek, mindent megrágnak, ezáltal sok mindent lenyelnek és a kifejezetten érzékeny bélrendszerüknek nagyon nem tesznek jót a fenti dolgok. A picike nyuszik táplálékának túlnyomó része széna legyen és csak kevés táp. A magkeverék jó választás, de próbáld meg kerülni ezeket az összetapasztott mézes meg fenetudja milyen ízesítésű rudakat. Ha friss zöldséget adsz a pici nyuszinak, akkor az lehetőleg magyar legyen, alaposan megmosva és egy picikét szárítva, így nem lesz hasmenése és nem fog puffadni tőlük. Állítólag a "k" betűs zöldségek (pl. krumpli, karalábé...) és a saláta nagyon rossz választás, mert nagyon felfújják a nyuszit, a saláta meg minden vegyszert elraktároz. Én legtöbbször petrezselymet, zellert, céklát, s.répát, f.répát, almát, epret, cukkinit adok a nyuszimnak. A fogkoptatás nagyon fontos, főleg amíg pici, akkor gyorsabban nő a foga. Szintén a legtermészetesebbet válaszd, egy egyszerű fadarabot.
Remélem hasznos voltam és nem túl hosszú... :)
Jó nyuszizást Neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!